Bu 8 şeyi diş macunu ile temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu hileler size çok zaman kazandıracak

Bu 8 şeyi diş macunu ile temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu hileler size çok zaman kazandıracak

Hepimizin evinde dişlerimizin bakımını yapmak için diş macunu vardır. Dişlerimizi fırçalamak için kullandığımız bu diş macununun farklı alanlarda da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Sıkı durun Bu hileleri öğrenince hem paradan hem zamandan kazanacaksınız...

Diş macununu genellikle sabah ve akşam yatmadan önce olmak üzere günde iki kez kullanırız. Dişlerinizi temizlemek için kullanılmasına rağmen, diş macununun aslında çok daha fazla kullanımı vardır. Diş macunu ile en iyi sekiz temizleme tüyosunun bir listesini derledik.

1. SAÇ BOYASI

Saçınızı evde boyarsanız, muhtemelen alnınızda ve boynunuzda kırmızı veya kahverengi lekelerle karşılaşmışsınızdır. Boya sadece saçınızı değil, cildinizi de lekeledi! Bu genellikle bol sabun ve biraz ovma ile çıkarılabilir, ancak cilde oldukça zarar verir. Bunu saç çizginizin etrafına vazelin sürerek önlemek daha iyidir, ancak o zaman bile boya cildinizi lekeleyebilir. Vazelini unuttun mu yoksa yine de boya lekesi mi oldu? Bir pamuğa biraz diş macunu sıkın ve bunu etkilenen deriye sürün. Cildiniz siz farkına varmadan temiz olacak. Diş macunu cildi oldukça kurutabileceğinden, biraz su ve biraz yumuşak sabunla temizlemeyi unutmayın.

maxresdefault.jpg

2. TERMOS

Hareket halindeyken çay veya kahve getirmek için termos kullanıyor musunuz? Bir süredir kullanmadıysanız, kötü bir koku gelişebilir, bu da tekrar içmeyi çekici kılmaz. Ancak biraz diş macunu ile kolayca temizleyebilirsiniz. Termosa biraz macun fışkırtın ve sıcak suyla doldurun. Bir süre bekletin, iyice çalkalayın ve suyunu dökün. Sıcak suyla durulayın ve kötü koku gider.

3. GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Güneş gözlükleriniz parmak izleri ve tozla mı kaplı? Diş macunu için sorun değil! Aşındırıcı parçacıklar içeren değil, yumuşak bir diş macunu kullandığınızdan emin olun. Bir pamuğa biraz diş macunu sıkın ve ovalayın. Diş macunu bitene kadar temiz pamuklu pedlerle ovalamaya devam edin.

toothpaste.jpg

4. KESME TAHTASI

Soğan mı yoksa balık mı kestiniz? O zaman muhtemelen elleriniz ve kesme tahtası bu kokuyor. Ellerinizi biraz diş macunu ile yıkayarak kokudan kolayca kurtulabilirsiniz. Ayrıca, kötü kokuların kalıcı olmasını önlemek için normalde yaptığınız gibi, kesme tahtasına yıkamadan önce biraz diş macunu sürün.

5. İŞARETLEYİCİLER

Belki çocuğunuz kağıttan başka bir yere boyama yapıyordu ve masanız şimdi keçeli kalemle kaplandı. Endişelenmeyin, yüzeye biraz diş macunu sıkın ve bir ovma fırçasıyla ovalayın. Bir kağıt havluyla silin ve hiç kimse işaretleri bilmeyecek.

bb.jpg

6. BEYAZ TABANLAR

Beyaz tabanlı bir spor ayakkabınız varsa, onları parlak beyaz tutmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Genellikle bir süre sonra biraz sarıya veya griye dönerler. Beyaz kalmalarını istiyorsanız, üzerlerine biraz diş macunu sürün. Bir kağıt havluyla silin ve tabanlarınız tekrar beyaz olur.

7. DEMİR

Ütünüzde kıyafetlerinizi ütülemeyi zorlaştıran bir miktar kalıntı var mı? Değerli kıyafetlerinize leke bırakmak istemezsiniz, bu nedenle ütüyü düzenli olarak temizlemek çok önemlidir. Ütünün üzerine biraz diş macunu sürmeden önce ütünün soğuk olduğundan emin olun. Kağıt havluyla silin, bu kadar kolay.

8. FARLAR

Farlarınız biraz sönük mü görünüyor? Endişelenmeyin, üzerlerine diş macunu sıkın ve parmak uçlarınızla ovalayın. Eski bir diş fırçasıyla fırçalamadan önce yaklaşık 15 dakika bekletin. Tüm kiri ve kiri temizlediği için macunun kahverengileşeceğini fark edeceksiniz. Farları ovduktan sonra diş macununu nemli bir havluyla silebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN