Bu baharat ölüyü bile diriltir! İşte İbn-i Sina’nın bile her derde deva olarak adlandırdığı o mucizevi baharat

Bu baharat ölüyü bile diriltir! İşte İbn-i Sina’nın bile her derde deva olarak adlandırdığı o mucizevi baharat

Süper besin adını hak eden bir ürün varsa o da zerdeçaldır. Zerdeçalın 600'den fazla önleyici ve tedavi edici kullanımı keşfedildi ve hala yeni araştırmalar yapılıyor. Karin adında bir kadın zerdeçal denedi ve bir ay boyunca her gün yedi. O aydan sonra bulduğu şeyi kimse beklemiyordu.

Özellikle yüksek kolesterol, mide ve bağırsak sorunları yaşayan kişiler için zerdeçal harika bir çözüm. Bununla birlikte zerdeçalın birçok sağlık sorunlarını ortadan kaldırdığını söylemekte fayda var. Her derde deva olan zerdeçalın başka nelere yardımcı olabileceğini öğrenmek ister misiniz? İşte detaylar.

ZERDEÇAL KİLO VERMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Zerdeçal kilo vermeye gerçekten yardımcı olabilir. Çalışmalar, zerdeçalın şeker seviyelerini stabilize ettiğini göstermiştir. Ayrıca toz karbonhidratların yağ olarak depolanmasını engeller, bu da kilo alımını engeller. Zerdeçal baharatlı olduğu için, uzun vadede kalori yakımını hızlandıran metabolizmayı da hızlandırır. Son olarak, zerdeçal yemeğin tadını iyileştirir, bu nedenle daha çabuk doymamızı ve daha az yememizi sağlar.

ZERDEÇAL YAŞLANMA BELİRTİLERİYLE SAVAŞMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Elbette herkes, yaşı ilerlemiş olsa bile mümkün olduğu kadar sağlıklı olmak ister. Zerdeçal ile daha da kolay: Zerdeçaldaki antioksidanlar sadece kanseri önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hücre hasarının gözle görülür belirtilerini bırakan yaşlanmayı da önler. Bunun nedeni, antioksidanların serbest radikallerin ve toksinlerin zararlı etkilerini emerek hücre hasarını önlemesidir. Baharatın kendisi bir antioksidan olmasa da, araştırmalar vücuttaki antioksidan seviyelerini arttırdığını göstermiştir, bu yüzden yaşlanmayla mücadelede çok iyidir, sadece dahili olarak değil aynı zamanda harici olarak da.

1-017.jpg

ZERDEÇAL DEPRESYONLA SAVAŞABİLİR

Zerdeçalın depresyona da yardımcı olduğu gösterilmiştir. Bir çalışma, zerdeçaldaki aktif bileşen olan kurkumin'in depresyon semptomlarını hafifletmede etkili olduğunu ve diğer şifalı bitkilerle birleştirildiğinde geliştirilebileceğini buldu.

Baharatın bir başka ilginç özelliği de antidepresanların etkilerini arttırmasıdır. Başka bir deyişle, tek başına zerdeçal tozu, diğer antidepresan ilaçların etkilerini artırırken, depresif ruh hallerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

ZERDEÇAL KALBE İYİ GELİR

Zerdeçal da kalp üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, çünkü zencefil bitkisi kalp ve kan hücrelerinin işleyişi üzerinde olumlu etkisi olan maddeler içerir. Bir çalışmada, 121 hastadan oluşan bir gruba ameliyattan sonra 4 gram zerdeçal veya plasebo verildi. Baharatı alan grubun birkaç gün sonra hastanede kalp krizi geçirme riski yaklaşık %65 oranında azaldı. Bu nedenle, kalp hastalığı riskiniz yüksekse diyetinize zerdeçal eklemek de mantıklıdır.

ZERDEÇAL VÜCUDU DETOKSİFİYE EDER

Zerdeçal, çoğu detoksifikasyon takviyesinde bulunur ve karaciğerin kalitesi üzerinde de etkisi olduğu için tesadüf değildir. Karaciğer, temizlenmesi gereken en önemli organdır ve araştırmalar, fermente edilmiş zerdeçal tozunun karaciğer fonksiyonunu iyileştirdiğini göstermiştir.

ZERDEÇAL ALZHEİMER'A KARŞI YARDIMCI OLABİLİR

Alzheimer en yaygın bunama şeklidir, ancak zerdeçal onu önlemeye yardımcı olabilir! Zerdeçal beyin ve özellikle hafıza için iyidir. Düzenli zerdeçal tüketimi de Parkinson hastalığı riskini azaltır.

Alzheimer, belirli proteinlerin (özellikle tau proteinlerinin) beyinde birikmesi ve beyin hücrelerinin ölümüne yol açması nedeniyle oluşur. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, zerdeçalın beyin sağlığı için faydalı olan tau proteinlerinin bu davranışını engelleyebileceğini göstermiştir.

2-008.jpg

ZERDEÇAL DOĞAL BİR AĞRI KESİCİDİR (ROMATİZMA VE OSTEOARTRİT İÇİN)

Zerdeçal, aynı zamanda yüzyıllardır ağrı kesici olarak kullanılmıştır. Zerdeçalın ayrıca romatizma ve artrozdaki ağrıyı hafiflettiği kanıtlanmıştır ve bazen ilaçlardan bile daha güçlüdür. Çalışmalar, zerdeçal takviyelerinin ağrıyı azaltmada diklofenaktan daha etkili olduğunu göstermiştir. Bu çok iyidir çünkü diklofenak gibi ilaçların çok sayıda yan etkisi vardır. Zerdeçal ise doğal bir üründür ve vücuda hiçbir şekilde zarar vermez. Bu nedenle, etkili ancak zararsız bir ağrı kesici arıyorsanız zerdeçal iyi bir seçimdir.

KANSER

Bazı araştırmalara göre zerdeçalda bulunan kurkumin kanser hücrelerinin çoğalmasını engelliyor. Hayvanlarda yapılan çalışmalar, kurkuminin karaciğer, böbrek ve beyindeki hücrelere verilen hasarı kısmen nötralize ettiğini ve böylece bu organlarda kanseri önlediğini göstermiştir. Aynı zamanda zerdeçalı inceleyen iki çalışma, bu baharatın tümör oluşumunu engellediğini bulmuşlardır.

ZERDEÇAL KOLESTEROL SEVİYELERİNİ DÜŞÜREBİLİR

Zerdeçal ayrıca kan için harikalar yaratır. Kolesterol seviyelerini düşürür, böylece kalp krizi riskini önler. Araştırmaya göre, düzenli zerdeçal alımı, sadece bir hafta içinde kolesterol seviyelerinde önemli bir iyileşmeye yol açıyor. Bu çalışmaya katılanlar haftada bir zerdeçal takviyesi aldılar ve kolesterol seviyelerini yeniden ölçtüklerinde daha düşük puan aldılar, iyi HDL kolesterol ise %33 arttı.

Ayrıca zerdeçal, kan hücrelerini güçlendirir ve trombositlerin bir araya toplanmasını engeller. Zerdeçalın bu üçlü etkisi, kardiyovasküler hastalıkları önlemede neden bu kadar faydalı olduğunu açıklıyor.

ZERDEÇAL SİZE İYİ BİR SİNDİRİM SAĞLAYABİLİR

Zerdeçal sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle bağırsak problemleriniz varsa mutlaka denemelisiniz. Kurkumin, mide ülserlerinin önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir rol oynar ve ayrıca karaciğer fonksiyonunu destekler.

Hayvan çalışmaları, zerdeçalın karaciğer hasarı riskini azalttığını göstermiştir. Kurkumin verilen hayvanlar, karaciğer hastalığından diğerlerine göre daha az acı çekti. Almanya'da zerdeçal, mide-bağırsak şikayetleri için doğal bir çare olarak aktif olarak kullanılmaktadır. Bu mucize tedaviyi sende deneyecek misin?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN