Bu basit soruya çoğu insan yanlış cevap veriyor! İşte en iyi dikkat testi: Beyninize takla attıracak test

Bu basit soruya çoğu insan yanlış cevap veriyor! İşte en iyi dikkat testi: Beyninize takla attıracak test

Dikkat testleri insanların hafızalarını ve muhakeme yeteneklerini geliştirmeleri için uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye ediliyor. Bugün de oldukça çarpıcı bir testle karşınızdayız. Bu testin cevabı çok kolay olduğu için, çoğu kişi dikkatsizliğinin kurbanı oluyor ve yanlış cevap veriyor. Kendinize güveniyorsanız testimize buyrun...

Bugünün zeka sorusu, IQ seviyenizin hangi durumda olduğunu ortaya çıkaracak. Yapmanız gereken tek şey verilen sorunun cevabını 10 saniye içinde cevaplamak. Bu zeka testi sayesinde ne kadar akıllı olduğunuzu kanıtlayın! Sadece en zeki insanlar 10 saniyede doğru cevabı veriyor.

Çarşamba gününe eğlenceli bir zeka sorusu ile başlayalım. Zeka oyunları ve bulmacaları, genellikle matematiksel bir denklemle değil, yaratıcılıkla çözülen bulmacalardır. En önemlisi, zeka oyunları beyin hücreleri arasındaki bağlantıları güçlendirir, zihinsel hızı artırır ve kısa süreli belleği geliştirmenin etkili bir yoludur. Bu kadar açıklama yaptığımıza göre, şimdi biraz harekete geçelim ve zeka sorusunun cevabını zamanında bulmaya çalışalım.

1-003.jpg

ZEKA SORUSUNUN DOĞRU CEVABINI BULABİLİR MİSİN?

Zeka bulmacaları veya soruları, alışılmadık bir düşünme biçimi gerektirir, ancak bazen mükemmel bir nicel yaklaşım da içerir. Yukarıdaki resimde bir soru var, bu zeka sorusunu 10 saniye içinde doğru bir şekilde cevaplaman gerekiyor. Cevap biraz kafa karıştırıcı olsa da, verdiğin cevap senin zekanı ortaya çıkaracak. Bazıları için zor görünen bu zeka sorusu bazıları için kolay gelebilir. Her ne kadar zor olan bir zeka sorusu olsa da, yine de soruyu iki kez okumadan cevabı aramayın.

SORUYU CEVAPLAMAK İÇİN 10 SANİYEN VAR!

Bir zeka sorusu, temelde mantık kullanılarak çözülen bir düşünme bilmecesidir. Böylece her denemede düşünme ve karar verme becerilerinizi geliştireceksiniz. Zeka sorusu ayrıca yeni çözümler bulmaya ve kritik sezgisel gücü artırmaya yardımcı olacaktır. Kullanıcıların buradaki amacı, 10 saniye içinde verilen soruya doğru cevabı vermek. Oldukça kolay gibi görünüyor değil mi? Fakat bunu yapmak için sadece 10 saniyeniz var.

ZEKA BİLMECESİNİN CEVABINI MERAK EDİYORSANIZ AŞAĞIYA GÖZ ATIN

Bu zeka bilmecesinde 4 şık var. Soruyu anlayarak okumaya çalışın ve ardından şıklara tek tek göz atın. Ancak soruyu düz mantık olarak çözmeye çalışmayın. Bu, en ufak bir ipucunu bile kaçırmamanıza yardımcı olacaktır.

Bu zeka sorusunun cevabını doğru cevaplayan kişileri tebrik ediyoruz. Fakat cevabı hala bulamıyorsanız veya kafanız karışıyorsa, cevabı aşağıdaki resimde işaretleyeceğiz. Bu bilmecemizin cevabı düşündüğünüz gibi 2 adet 7 ve 2 adet sıfır değil. 2 ve 7'nin arasında virgül olduğu için direkt olarak 2 ve 7 olarak algılamamız gerekiyor. Ardından yanına 2 sıfır ekleyerek doğru cevabın 2700 olduğunu ortaya çıkarıyoruz. Yani cevap C şıkkı.

2-002.jpg

Bu zeka sorusu, zeka yeteneğinizin basit bir şekilde kontrol edilmesini gerektiriyordu. Bilişsel ve problem çözme becerilerinizi ve hafıza keskinliğinizi geliştirmek için bunlardan daha fazlasını almaya devam edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (65)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
65 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN