Bu Hile İle Kaygan Ayakkabılar Geçmişte Kaldı

Bu Hile İle Kaygan Ayakkabılar Geçmişte Kaldı

Çok beğenerek aldığınız ayakkabıların giyilemeyecek kadar kaygan olduğunu öğrenmek cesaret kırıcı olabilir ve bu oldukça can sıkıcı bir durumdur. Ancak bu ipuçlarını deneyerek kısa sürede kaymadan ve düşmeden o sevdiğiniz ayakkabıları giyebileceksiniz...

Ayakkabılar günlük hayatta rahatlığımız için önemli bir eşyadır. Sıcak yüzeylerden, soğuktan ve ayağımıza zarar verebilecek birçok etkenden korurlar. Aynı zamanda kıyafetlerimiz ile bir bütün olarak tarzımızı ortaya çıkarlar. Her zaman ayakkabı alırken ilk olarak modeline ve rengine bakarız. Ardından ayakkabının kalitesini kontrol ederiz. Fakat genellikle hepimiz ayakkabının dışarıda giyilirken kayma sorunu ile karşılaşıp karşılaşılmayacağı hesaplanmamaktayız. Herkes bu soruna aşinadır: Yeni harika bir çift ayakkabı aldınız ama o pürüzsüz tabanlar yüzünden sürekli kayıyorsunuz. Bir kış gününde yürüyüşe çıktığınızda bu gerçek bir meydan okuma olabilir, çünkü gideceğiniz yere en az bir kez düşmeden nasıl ulaşırsınız? Kayan ayakkabılar insanlar için oldukça büyük tehlikeleri çağırabilir. Hatta öyle ki altı kayan ayakkabılarla ve terliklerle merdivenlerden inerken bile kayıp düşebilirsiniz. Neyse ki, tabanlarınızı biraz daha sertleştirecek kullanışlı bir numaramız var. Bu sayede kışın bile dışarıda güvenle yürüyebilirsiniz!

BU HİLE İLE KAYGAN AYAKKABILAR GEÇMİŞTE KALDI

gladdeschoenen.png

AYAKKABILARINIZIN KAYMAMASI İÇİN ZIMPARA

Yüzey kar, buz veya yağmur nedeniyle kaygan hale geldiğinde, kayma olasılığınız çok yüksektir. Pürüzsüz tabanlı ayakkabılar da giyiyorsanız, birdenbire her yüzey bir buz pateni pisti. Bu sadece can sıkıcı değil; aynı zamanda oldukça tehlikeli olabilir! Neyse ki, ayakkabılarınızın tabanının çok daha az kaygan olmasını sağlamanın çok kolay bir yolu var. İhtiyacınız olan tek şey, tercihen yumuşak bir zımpara kağıdı.

Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:
Ayakkabınızın tabanını bir fırça ve gerekirse ıslak bir bezle iyice temizleyin. Yine de dikkat edin: ıslak bir bez kullanıyorsanız, zımpara kağıdını kullanmadan önce tabanların tamamen kurumasını sağlamalısınız. Ayakkabılarınız temiz ve kuru olduğunda, düz bir yüzeye baş aşağı koyun. Zımpara kağıdını alın ve ayakkabının tabanına sürün. Bunu nazikçe yapmak ve çok fazla baskı yapmamak önemlidir; Ayakkabılarınıza zarar vermek istemezsiniz. Yeni zımparalanmış ayakkabılarınızı deneyin ve gerekirse işlemi tekrarlayın.

5c8d599307291c1d7402d6da.webp

AYAKKABILARINIZIN KAYMAMASI İÇİN SICAK SİLİKON

Pürüzsüz tabanlı ayakkabılarınızın yüzeylerde ve merdiven inip çıkarken kaymaması için diğer bir hile de; ayakkabılarınızın tabanına sıcak silikon ile kısa kısa çizikler oluşturmak. Daha sonra bu işlemi uyguladıktan sonra ayakkabılarınızdaki sıcak silikonun kuruması için beklemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN