Bu Hilelerle Deri Ayakkabılarınızı Daha Uzun Ömürlü Hale Getirin!

Bu Hilelerle Deri Ayakkabılarınızı Daha Uzun Ömürlü Hale Getirin!

Deri ayakkabıları seviyoruz. Kadınlar için güzel çizmeler ve erkekler için temiz deri ayakkabılar; her zaman şık ve zariftirler. Ne yazık ki, deri oldukça savunmasızdır, çizikler ve donuk noktalar hızla ortaya çıkar. Aşağıdaki ipuçlarıyla deri ayakkabılarınızı pürüzsüz ve esnek tutarak yıllarca keyifle kullanabilirsiniz.

Deri ayakkabılarınızın çok daha uzun süre iyi görünmesini sağlamak için bu ipuçlarını takip edin. Bu yöntemler sayesinde deri ayakkabılarınız yeni gibi olacak.

haberici1.jpg

TEMİZLİK

Ayakkabıları mikrofiber bez gibi kuru, yumuşak bir bezle temizleyin. Ayakkabıdaki kiri ve çamuru elinizden geldiğince ovalayın. Tüm büyük kir parçalarını çıkardığınızdan emin olun. Ardından ayakkabılarınızı bir temizlik ürünü ile temizleyin. Deri spreyi veya deri temizliği için özel olarak üretilmiş farklı bir ürün kullanabilirsiniz. Bunu ovalamak için her zaman bir bez veya yumuşak bir fırça kullanın. Dikkatli olun çünkü daha fazla çizik oluşturmak istemezsiniz. Sünger kullanmayın çünkü bunlar deriyi kurutabilir.

TUZ

Ayakkabılarınızda tuz veya tuzlu su lekesi mi var? İki ölçü su ve bir ölçü sirke karışımı kullanın. Bu karışımı yumuşak bir bez kullanarak lekelerin üzerine dikkatlice sürün. Deriyi daha sonra yağlamanız gerekir, çünkü bu karışımı kullandığınızda sadece tuzu değil aynı zamanda yağ veya balmumu tabakasını da çıkarmış olursunuz.

CİLALAMAYI UNUTMAYIN

Ayakkabıların orijinal parlaklığına ve esnekliğine geri döndüğünden emin olmak için onları düzenli olarak cilalamanız gerekir. Bunu yaklaşık her ay yapın (neredeyse her gün giydiğinizi varsayarsak, ancak durum böyle değilse, daha az parlatabilirsiniz). Bağcıkları çıkarın ve bir kenara koyun. Deriyi tekrar esnek hale getirmek için bir deri yumuşatıcı kullanın. Saç kremi kullandıktan sonra biraz ayakkabı cilası kullanın. Ayakkabı cilasının ayakkabı ile aynı renkte veya şeffaf olduğundan emin olun. Ayakkabılarınızın şimdiye kadarki en iyi parlaklığa sahip olduğundan emin olmak için pamuklu bir bez alın ve iki yanından aynı anda çekerek gerin. Ardından ayakkabıları cilalamak için gerilmiş bezi kullanın ve parlamaya başlayacaklarını fark edeceksiniz.

2-004.jpg

BAKIM ONARIM

Deri ayakkabılarınızın mümkün olduğunca uzun süre iyi görünmesini istiyorsanız, deriye uygun bir emprenye spreyi ile düzenli olarak püskürtmek en iyisidir. Bu şekilde nemi ve pisliği uzak tutacaksınız. Ayrıca ayakkabılarınızı kuruması için düzenli olarak dinlendirdiğinizden emin olun. Ayakkabıların şeklini korumasını sağlamak için gazeteler veya ayakkabı ağaçları kullanın. Ayakkabılarınızı daha uzun süreliğine mi kaldırıyorsunuz? Bunu yapmadan önce tamamen temiz olduklarından emin olun ve 'nefes alabilmeleri' için bir yastık kılıfında saklayın. Onları plastik bir torbada saklarsanız çirkinleşirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN