Bu illerde yaşayanlar dikkat! Hesabınıza 4.337 TL yatırılmış olabilir: IBAN numaranızı hemen kontrol edin!

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Hesabınıza 4.337 TL yatırılmış olabilir: IBAN numaranızı hemen kontrol edin!

Evde bakım maaşı sorgulamaları şubat ayına girilmesiyle hız kazandı. Her ay belirli tutarlarda ihtiyaç sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemesinin ne kadar olduğu ve güncel maaşların yattığı illerin listesini haberimizde paylaştık. İşte Şubat ayı evde bakım maaşı yatan iller...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirli tutarlarda yapılan yardım ödemelerinin listesi Şubat ayında güncellenerek artırıldı ve 15 Şubat itibariyle hesaplara yatırılması bekleniyor. 

2023 ŞUBAT AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI YATAN İLLER LİSTESİ VE SORGULAMA DETAYLARI 

Şubat ayında evde bakım maaşı yatan illeri araştırmak için artan ilgi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemelerinin ne kadar olduğunu ve hangi illerde bu maaşların yattığını öğrenmek için her geçen gün artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılı net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıklanırken, memur ve emekli zammı da yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece en düşük memur maaşı 11 bin 837 TL’ye, en düşük memur emekli aylığı 7 bin 900 TL’ye yükseldi. 

 

Derya Yanık

 

EVDE BAKIM AYLIĞI YÜZDE 17 ARTIRILDI!

Aynı şekilde evde bakım aylığı da yüzde 17 oranında arttırıldı. 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı 2023 yılındaki yeni tutarı 4 bin 337 TL oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödenen evde bakım maaşlarının listesi henüz açıklanmadı. Ancak 15 Şubat itibarıyla maaşların hesaplara yatırılacağı bekleniyor. Evde bakım maaşı alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması gerekiyor. Ayrıca bakıma muhtaçlık kriteri ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler de inceleniyor. 

 

SORGULAMAYI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPABİLİRSİNİZ!

Evde bakım maaşı sorgulamalarını E Devlet üzerinden ve cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak da yapılabiliyor. Buradan maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşılabiliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altındaki Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği kullanılarak evde bakım maaşı alanların sorgulamaları yapabiliyor. 2023 yılında evde bakım maaşı alanların haklarını koruyacak ve hangi illerde bu maaşların yatacağını incelemek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sürekli güncellenen listesini takip etmeleri gerekiyor.

 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI NEDİR? NE İŞ YAPAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti'nde devletin sosyal hizmetlerin yürütülmesi ve aile ve çocukların haklarının korunması için oluşturulan bir bakanlıktır. Bu bakanlık, aile ve çocukların sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi, çocuk haklarının korunması, aile içi şiddet ve cinsel istismar gibi konulara odaklanmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aile ve çocukların gereksinimlerine yönelik hizmetler sunmak, toplumun eşitsizliği ve adaletsizliğini önlemek, sosyal hizmet çalışanlarının yetkinliğinin artırılması gibi amaçlarına ulaşmak için çalışır. Bakanlık, çeşitli sosyal hizmet merkezleri, koruma evleri, çocuk esirgeme kurumları, danışma merkezleri gibi birçok kurum ve hizmeti yönetir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devletin aile ve çocukların sosyal ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için önemli bir rol oynayan bir kurumdur.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN