Resimde gördüğünüz ilk hayvan kişiliğinizi ele veriyor!

Resimde gördüğünüz ilk hayvan kişiliğinizi ele veriyor!

Dünyada kaç milyar insan varsa o kadar farklı kişilik var. Yolda yürürken çevrede gördüklerimiz, olaylar karşısında duruşumuz, dünyaya bakışımız kişiliğimizi ortaya koyan en belirleyici sınamalar oluyor. İşte bu görsel de kişilik özelliklerimizi test etmemizi sağlayacak. Görselde gördüğünüz ilk hayvan kişiliğiniz hakkında çarpıcı detaylar veriyor. Gelin birlikte bakalım!

Hayat hep belirli bir düzlem üzerinde ilerlemiyor. Araba yolda ilerlerken karşımıza birdenbire bir kedi-köpek ya da futbol topu çıkabiliyor.

Dikkatli insanları diğerlerinden ayıran şey ise şu: Her topun ardında koşan bir çocuk olduğunu bilmek.

Bunu öngörebilen insanlar arabalarını yavaşlatıyor ve önlerine çıkması muhtemel çocuklara çarpmaktan imtina edebiliyorlarsa öngörülü ve dikkatli insanlardır.

İşte bu görsel de sizin kişiliğiniz hakkında önemli izlenimler edinmenize olanak tanıyacak.

"MAYMUN DİYENLER DİKKAT!"

Görselde ilk gördüğünüz hayvan maymunsa dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Siz yaratıcı bir zekaya sahipsiniz demektir.

Ana akım düşünceye kapılmak yerine kendi içgüdülerinize ve sezgilerinize göre kulak veriyorsunuz.

sanatci.pngSanatçılar toplumdan izole bir yaşam sürerler ama aslına insanlığa verilen en büyük kültürel mirası da onlar yaratırlar

Eğer maymun görüyorsanız şu kişisel özelliklere sahipsiniz demektir:

SEZGİSEL

Bir kuralın arkasından gitmeyi değil etrafından geçmeyi tercih ediyorsunuz. Sizi siz yapan içinizden gelen enerjidir.

Herkes sizi oturduğunuz yerde oturuyorsunuz zanneder ama siz oturduğunuz yerde Amazonları ziyaret etmiş, yerli kabilelerle dostluk kurmuşsunuz; kalkıp Bağdat'ta bir handa işlenen cinayeti görmüş ve çözülmesinde önemli rol oynamışsınız; Cengiz Han'ın Targutay'a karşı verdiği savaşta kahramanca dövüşmüşsünüzdür.

Evet! Siz bir delisiniz... Aynı zamanda bir dahi. Şüphesiz siz bir sanatçısınız...

YARATICI

Gündelik hayatta karşınıza çıkan problemlere karşı "Bunu da aşarız, yolumuza bakarız" kafasındaysanız belli ki bir şeylere güveniyorsunuz.

Eğer milyar dolarlarınız ya da dağın ardında sizden işaret bekleyen yüzbinlerce kişilik ordunuz yoksa bu güvenin kaynağı nereden geliyor?

Tabii ki aklınızdan! Yaratıcı zekanıza itimat gösterip yolunuza tıpkı o asılı maymunun dallar arasında atlayıp zıpladığı gibi korkusuzca devam ediyorsunuz.

DUYGUSAL

Kahvenizi yapıp pencerenizden sokağı izlemek istiyorsunuz ancak içinizde hep bir huzursuzluk mu var? Aklınızdaki tilkileri bir türlü yakalayamıyor musunuz?

Duygularınız sizi düşünmeye, kimseyi incitmeyecek bir yol seçmek için en mükemmel seçeneği tercih etmeye yöneltiyor demektir.

HAYALPEREST

Şayet bu resimde maymunu görüyorsanız bir özelliğiniz de şüphesiz hayalperest olmanızdır.

Tıpkı bir maymun gibi hayat ormanının dallarında cesurca süzülebilmek için ormanın ötelerinde neler olabileceğini aşağı yukarı kestirebilmeniz lazım. Bu da okkalı bir hayal gücüne sahip olmanızla mümkün.

İster bir işletme sahibi ister bir siyasi hareket önderi ister bir proje tasarımcısı isterse bir roman yazarı olun: İhtiyacınız olan tek şey olmayan şeyleri inşa etmek için kuvvetli bir hayal dünyası!

O da sizde var...

DÜRTÜSEL

Dedik ya aşarız! Gemileri karadan yürütmek de Prens Macbeth'i yazmak da müthiş bir hayal gücü ister.

İşte dürtüsel zekâ bunların hepsini besler. Spontane kararlar verip yolunuza korkusuzca devam ediyorsanız mecburen hayal gücünüz gelişir çünkü hayatta kalmak zorundasınız!

Karşınıza çıkan olumsuzluklara karşı ani kararlar vermeniz zamanla bu kararlarınızın isabetlilik oranının da artmasına olanak tanır.

Gördünüz mü bir maymun nelere kadir!

KAPLANI GÖRENLER ORDUSUNU HAZIRLASIN!

Eğer yukarıdaki görselde kaplanın başını görüyorsanız bir liderde olması gereken özelliklere sahipsiniz demektir.

komutan.pngKomutanların ve liderlerin en belirleyici özellikleri disiplinli ve akılcı olmalarıdır

Ordunuzu hazırlayın ve savaş pozisyonuna geçin!

İşte kişisel özellikleriniz:

KARARLILIK

Hedefleriniz belli ve bu hedeflere ulaşmakta kararlısınız.

Size "ordu yok" diyebilirler: "Kurulur" dersiniz.

"Para yok" diyebilirler: "Bulunur" dersiniz.

"Düşman çok" da diyebilirler: "Yenilir!" dersiniz.

Ve dediklerinizi yaparsınız!

AKILCILIK

En temel özelliğiniz akılcılığınızdır. Lider olmak yetmek, lider zevklerine sahip olacak kadar asil olmak da gerekir.

Bir ülkeyi yönetmek için iktidara gelmek başkadır, iktidara geldikten sonra da plan bozup plan kurmaya ve bu planları uygulamaya devam etmek başkadır.

Bunun için sarsılmaz bir akılcılık gerek!

GERÇEKÇİ

Dağın arkasında bir ordunuz olmayabilir. Gerçekçilik "ordum yok" diye hayallerinden vazgeçmek asla değildir!

İnsanların sizin ordunuzu görmesine gerek yok. Eğer güçlü bir belagate sahipseniz insanları dağın ardında ordunuz olduğuna ikna edebilirsiniz.

Asıl gerçekçilik de budur zaten: Olmayana inandırmak!

DİSİPLİN

Düşmanlarınızı yenmek için onlardan daha zeki ya da daha yetenekli olmanıza gerek yok. Ama onlardan daha disiplinli olmak zorundasınız.

İşte bu görselde kaplanı görebilecek göz keskinliğine sahipseniz o disiplin de damarlarınızdaki kanda mevcut demektir. Size onu bulup çıkartmak düşer!

MANTIK

İşinize başlamadan önce kaplan kararlılığıyla gözlem ve analizler yapıyorsunuz. Öyle değil mi?

İşte! Bir görselden neler görebileceğinizi görmüş oldunuz. Bundan sonra farkındalığınız daha da artacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN