Bu İpuçlarıyla Dudağın Üstündeki Renk Bozulmalarını Giderebilirsiniz

Bu İpuçlarıyla Dudağın Üstündeki Renk Bozulmalarını Giderebilirsiniz

Bazı kişiler için, ilk pigment renklenmeleri, güneşin ilk ışınları ile yüzde ortaya çıkar. Pigment bıyık nasıl oluşturulur? Ve belki daha da önemlisi onu önleyebilir veya kaldırabilir misiniz? Size iyi haberlerimiz var, çünkü bu kullanışlı ipuçları sayesinde hem önlem hem de tedavi mümkün!

Bir pigment bıyık, dudağın üzerindeki koyu renk değişikliği ile tanınabilir. Vücut, dudağın bu kısmı çevresinde diğer yüz bölgelerine göre daha fazla pigment üretir. Bazı insanlar bu konuda diğerlerinden daha hassastır. Pigment bıyıklarının üç yaygın nedeni vardır: genetiktir , hormonal dengede bir değişiklik olur veya doğum kontrol hapı kullanan kadınların başına gelir.

BU İPUÇLARIYLA DUDAĞIN ÜSTÜNDEKİ RENK BOZULMALARINI GİDEREBİLİRSİNİZ

maxresdefault.jpg

YÜKSEK SPF'Lİ GÜNDÜZ KREMİ

Pigmentasyon renk değişikliği genellikle ilkbaharda güneşin ilk ışınları sırasında ortaya çıkar. Bu nedenle pigment bıyık oluşumunu önlemek için şimdiden önlem almak akıllıca olacaktır. En önemli önlem, yüksek SPF'li bir gündüz kremi ile cildinize iyi bakmanızdır. Soğuk kış dönemlerinde kullanılması da önemlidir. Optimum sonuçlar için krem ​​uygulamasını gün boyunca tekrarlayın.

PUL PUL CİLT

Doğru cilt bakımı ile cildin belirli bölgelerindeki pigmenti hafifletmek mümkündür. Pigmenti daha az görünür kılmak için cildi düzenli olarak ovalamak iyidir. Daha sonra örneğin meyan kökü ekstresi, niasinamid ve C vitamini içeren cilt bakım ürünlerini kullanın. Bu, ciltteki pigmentin açılmasına yardımcı olur. Ayrıca A vitamini ve glikolik asit de ciltteki pigmentasyonun giderilmesine yardımcı olabilir.

biyik-bolgesindeki-kararmalar-nasil-gecer-dudak-ustu-kararmalarina-kesin-cozu-1561721319-4707.webp

DOĞUM KONTROL HAPI KULLANIMI

Daha önce belirtildiği gibi, doğum kontrol hapı almak, kadınlarda pigment bıyıklarının olası bir nedenidir. Farklı bir doğum kontrol yöntemine geçerek pigmenti azaltmak mümkün olabilir. Hangi seçeneklerin sizin için en uygun olduğunu tartışmak için doktorunuzla randevu alın. Daha az hormon içeren başka bir doğum kontrol yöntemi veya hap, pigmentasyon lekelerinin azalmasına veya kaybolmasına katkıda bulunabilir.

HİDROKİNON KREM

Yukarıdaki ipuçlarını denediniz mi, ancak pigment bıyıklarınızı azaltmak için hiçbir şey işe yaramıyor mu? O zaman başka bir seçenek de hidrokinon kremdir. Hidrokinon ajanı cildi depigmente eder. Ciltteki melanin ve tirozin üretiminin inhibe edilmesini, cildinizin daha pürüzsüz ve bronz görünmesini sağlar. Bu kremi kullanmadan önce reçeteyi dikkatlice okuyunuz. Çok fazla hidrokinon kremi uygulayarak cilt kuruyabilir ve tahriş olabilir. Kremin kullanımını dikkatli bir şekilde artırarak ve sabırlı olarak birkaç hafta içinde gözle görülür sonuçlar görebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN