Bu İpucu İle Tüm Kıyafetleriniz Kısa Sürede Ütülenecek!

Bu İpucu İle Tüm Kıyafetleriniz Kısa Sürede Ütülenecek!

Ev işlerini yapmak bazı insanlar için oldukça büyük bir görev olabilir. Özellikle ütü yapmak bu tam bir angarya! Ertelemek ya da hiç yapmamak ne yazık ki bir seçenek değil çünkü daha da kötüleşecek. çünkü yapılmayan ütü daha çok birikip dağ gibi olacak. Peki kolay ütü yapmanın püf noktaları nelerdir? Zamandan ve enerjiden nasıl tasarruf edilir?

Çoğu kişi ütü yapmaktan hiç hoşlanmaz hatta bu durum başlı başına zorlu bir süreç haline gelebilir. Ütüyü seven bir azınlık olsa da; genelde ütü yapmak pek de sevilmeyen ev işlerinden biridir. Yıkama ve ütüleme, bir süre sonra yapmanız gereken işler arasındadır. Herkes kıyafet giyer ve bu da tüm çamaşır yığınlarıyla sonuçlanır. Ütü yaparken fiziksel olarak yorulmanın yanı sıra, yarattığı sıcaklık da bunaltıcı olabiliyor. Onları çamaşır makinesine atın ve kurumaya bırakın; kulağa yeterince kolay geliyor. Ama sonra kıyafetlerinizde o sinir bozucu kırışıklıklar kalır. İşte bu ütülemeniz gerektiği anlamına geliyor! Neyse ki, ütülemenizi çok kolay ve hızlı hale getirecek bir ipucumuz var. Peki, kolay ve pratik ütü nasıl yapılır? Pratik ütü nasıl yapılır hakkında bilinmesi gereken püf noktaları haberimizin içeriğine bulabilirsiniz...

BU İPUCU İLE TÜM KIYAFETLERİNİZ KISA SÜREDE ÜTÜLENECEK!

basliksiz-10.jpg

ALÜMİNYUM FOLYO

Giysilerinizi olabildiğince çabuk ütülemek için süslü ürünlere veya pahalı yeni bir ütüye ihtiyacınız yok. Çözüm çok kolay: Tek ihtiyacınız olan biraz alüminyum folyo! Bu kullanışlı ev yardımcısı bize tonlarca zaman kazandırabilir. Sadece mutfakta kullanışlı değil; ütüleme konusunda da çok pratik.

NASIL YAPILIR?

Ütü masanızın kapağının altına alüminyum folyo yerleştirmek, alüminyum folyo ütünün ısısını yansıttığı için çok daha fazla ısıya neden olur. Bu ekstra ısı, kırışıklıkların giysilerinizden çok daha hızlı kaybolmasını sağlar. Süper kolay ve süper ucuz. Denedik ve gerçekten çok zaman kazandırıyor. Bu nedenle, bir dahaki sefere kendinizi ütülenecek bir yığın kıyafetle bulduğunuzda, bu ipucunu unutmayın! Diğer ev işleri veya hak ettiğiniz bir rahatlama için size daha fazla zaman bırakacaktır.

basliksiz-12.jpg

Ayrıca çamaşır makinenizde kurutma ayarı varsa kırışıklık giderici düğmesine tıklamayı unutmayınız. Bu sayede ütü yaparken ekstra bir efor sarf etmemiş olacaksınız. Kolay ütü yapmak için önemli olan şeylerden biri de, çamaşırlarınızı kuruturken astığınız noktaya mümkün olduğunca önce çırpıp sonra gerdirerek asmaktır. Eğer çamaşırlarınızı ip veya çamaşırlıkta kurutuyorsanız; mümkün olduğunca düzgün ve gergin şekilde asmaya özen gösterin. Düzgün olarak ipe yerleştirdiniz çamaşırlarınız kuruduktan sonra da silkeleyin. Bu sayede çok daha kolay ütülenecektir. Kurutma sonrası çamaşırlarınızı hemen ütülemeyecekseniz düzgün katlamaya özen gösterin. Çünkü dağınık olarak çamaşırlarınızı bekletirseniz daha zor ütülenecektir. Ütü süreniz kısaldığında elektrik masrafının da azalacağını göz önünde bulundurun. Unutmayın ütü, uzun kullanımlarda hatırı sayılır bir miktarda elektrik yakar. Bu nedenle ütü sürenizi kısaltmanız cebiniz için de, dünya için de fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN