Bu kapışma beyazperdeyi elektriklendirir

Bu kapışma beyazperdeyi elektriklendirir

Bu hafta vizyona giren 9 film arasında ‘Elektrik Savaşları’ öne çıkıyor. Yapımda, icatlarıyla insanlık tarihini değiştiren Thomas Edison, George Westinghouse ve Nikola Tesla’nın ‘gergin’ rekabeti anlatılıyor. Diane Kruger’ın başrolünde yer aldığı ‘Casus’ta ise deşifre olmuş ajan Rachel’ın tamamlamak zorunda olduğu son görev konu ediliyor.

Sinema salonlarında bu hafta 2’si yerli olmak üzere 9 film vizyona girecek. Bu haftanın öne çıkan filmi ise Emin Alper’in Kız Kardeşler’i. Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma Bölümü’nde yapan Kız Kardeşler son olarak Saraybosna Film Festivali’nden En İyi Yönetmen Ödülü ve CICAE Dağıtım Ödülü’yle döndü. Annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alan filmin başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer yer alıyor. Türkiye prömiyerini 38. İstanbul Film Festivali’nde nisan ayında yapan Kız Kardeşler, festivalde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), En İyi Müzik ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.  

19-09/12/5.jpg
Kız kardeşler

Son olarak Altın Ayı Film Ödülü’nü de kazanmış olan Nadov Lapid’in Eş Anlamlılar (Synonymes) filmi de haftanın merakla beklenen filmleri arasında. Başrollerinde Tom Mercier, Quentin Dolmaişre, Louise Chevilotte gibi isimlerin yer aldığı film, kimliğiyle sorun yaşayan bir karakteri merkezine alıyor. İsrail’den Fransa’ya göç eden ve eski kimliğini ardında bırakmak isteyen Yoav, hoşlanmadığı ülkesi İsrail’e karşı Fransa’yı tüm benliğiyle benimsemeye karar verir ve bu düşünceyle yola çıkar. Paris’e yerleştiğinde kökeniyle olan bağlarını bir bir ortadan kaldırmak, gerçek bir Fransız gibi yaşamak, bir gün Pere Lachaise mezarlığına gömülerek arzusuna ulaşmak ister. Ancak hayat, her zaman planladığımız gibi hareket etmez ve Yoav da çifte kimliğinden hiçbir zaman tam anlamıyla kopamaz.  

19-09/12/3.jpg
Elektrik Savaşları

Elektrik Savaşları ise endüstriyel çağın en büyük mucitlerinden Thomas Edison, George Westinghouse ve Nikola Tesla’nın 19. yüzyıl sonlarında elektrik sistemi üzerine, adeta bir savaşı andıran kıyasıya rekabetini konu alıyor. Yapımcılığını Martin Scorsese ve Timur Bekmambetov’un üstlendiği filmin başrollerinde Benedict Cumberbatch, Michael Shannon, Nicholas Hoult, Tom Holland ve Katherine Waterston bulunuyor. Entrikalarla dolu süreçte rakiplerini alt eden isim, 1893 Dünya Fuarı’nı aydınlatacak akım türünün patent sahibi olacaktır. Kazanan tarihin akışını, dünyanın kaderini değiştirecektir. Diane Kruger’in başrolünde yer aldığı “Casus”, kimliği açığa çıkmış ajan Rachel’ın, kendisini içerisinde bulduğu son bir görevi anlatıyor. Diane Kruger’e Martin Freeman, Cas Anvar, Rotem Keinan ve Lana Ettinger’in başrolde eşlik ettiği filmin yönetmenliğini Yuval Adler yaptı.  

19-09/12/2-1568320276.jpg
Eş Anlamlılar

Mike Gan’in yazıp yönettiği “Cehennem Gecesi”, çevresi tarafından çok ilgi görmeyen bir kadının, çalıştığı benzin istasyonunda gerçekleşen bir soygun girişimi sonrası aldığı inisiyatifle gelişen olayları konu ediniyor.   

Juliane Block’un yönettiği “Ölümcül Temas”, kendisini kaçıranlardan kurtulmasına yardım eden insanlardan birinin 15 yıl önce kendisine saldırıda bulunan kişi olduğunu fark eden genç bir kızın hikayesini anlatıyor.  Wolf-Peter Arand’ın senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde Mhairi Calvey, Anatole Taubman, Maja-Celine Probst, Victor Alfieri ve Tyron Ricketts oynuyor.  Onur Aldoğan’ın yönetmenliğini yaptığı “Cin Azabı”, kocasının işinden ötürü hamileliğinin son safhasında eşinin annesiyle birlikte tenha bir köyde yalnız başına kalan bir kadının cinlerle imtihanını anlatıyor. Korku türündeki filmde Aydan Akboğa, Yalın Cengiz, Nalan Olcayalp,Sinan Taşkan ve Rıfat Kanpara gibi isimler rol aldı. 

19-09/12/4.jpgSevimli Evcil Hayvanlar

Tim Trachte’nin yönetmenliğini üstlendiği animasyon film “Arkadaşım Benjamin”, sevecen ve iyi kalpli fil Benjamin ile en yakın arkadaşı Otto’nun macerasını beyazperdeye taşıyor.  Alex Sebastian’ın yönettiği haftanın bir diğer animasyonu “Sevimli Evcil Hayvanlar”; evdeki insanların gitmesiyle kendi hayatlarını yaşayan bir grup evcil hayvanın hikayesini odağına alıyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN