Bu Mucizevi Besin İnatçı Siyah Noktalardan Kurtulmanızı Sağlar! İşte Siyah Noktalardan Kurtulmanın En İyi Yolu

Bu Mucizevi Besin İnatçı Siyah Noktalardan Kurtulmanızı Sağlar! İşte Siyah Noktalardan Kurtulmanın En İyi Yolu

Yüzde yüz parlatma, bronzlaşma ve ciltte tahrişi yatıştırma gibi diğer pek çok faydasının yanı sıra, siyah noktaları kolayca tedavi etmek istiyorsanız bu mucizevi besini mutlaka deneyin!

Doğa bize cildimize iyi bakmamız için en iyi malzemeleri verdi. Her zaman üst düzey cilt bakım ürünlerine yatırım yapmak için tonlarca para harcamamıza gerek yok. Ama mutfağınıza bir bakın ve cildiniz için en faydalı malzemenin orada yattığını göreceksiniz. Domates, sadece sağlığımız için değil aynı zamanda cildimiz için de harika olan çok güçlü bir süper besindir.

Siyah nokta, genellikle burun ve çene bölgelerinde meydana gelen küçük, küçük şişliklerdir. İnsanlar tıkanmış gözenekler ve ciltte biriken kir, yağ ve ter nedeniyle siyah noktalardan muzdariptir. Siyah noktalar ciltte hoş olmayan bir deneyimdir ve sivilceye yol açtığı için daha kötüdür. Bununla birlikte, domatesleri en iyi arkadaşınız yapabilirseniz, siyah noktaları azaltmak zor bir iş değildir.

Gelin ve domateslerin siyah noktaların azalmasına nasıl yardımcı olabileceğini birlikte öğrenelim.

haberici-002.jpg

AÇIK GÖZENEKLERİ AZALTIR

Domatesler, açık gözenekleri azaltmak için ana bileşen olan yüksek düzeyde büzücü içerir. Açık gözenekler cildin kiri emmesini sağlar ve yüzden salınan sebum cildin üzerinde birikir ve siyah nokta oluşumuna yol açar. Likopen, açık gözenekleri önlemek ve siyah noktaları azaltmak için mükemmel çalışan domateslerde bulunan başka bir bileşendir.

CİLDİN YAĞ ÜRETİMİNE YARDIMCI OLUR

Siyah noktaların ortaya çıkmasının bir diğer önemli nedeni de yüzdeki aşırı yağ veya sebum üretimidir. Domates, fazla yağ salınımını kontrol etmeye ve cildinizin daha az yağlı görünmesini sağlamaya yardımcı olan C, K ve A vitaminlerini içerir. Yağ siyah noktalara yol açabileceğinden, düzenli olarak domates kullanmak siyah noktaları uzak tutabilir.

haberici2-004.jpg

ÖLÜ CİLT HÜCRELERİNİ KORUR

Ölü cilt hücreleri genellikle gözenekleri tıkar ve siyah noktalara yol açar. Bu nedenle cildin ölü deri hücrelerinden kurtulması ve cildin nefes almasına izin vermesi için düzenli pul pul dökülmeye çok ihtiyaç vardır. Domatesler, gözenekleri nazikçe ama derinlemesine temizleyen ve ölü deri hücrelerini döken mükemmel doğal eksfoliyatörlerdir. Hassas cilt sahipleri de domatesleri cilt üzerinde oldukça yumuşak oldukları için eksfoliyatör olarak kullanabilirler.

SİYAH NOKTALARDAN KURTULMAK İÇİN DOMATES NASIL KULLANILIR?

Domates doğrudan cilde uygulanabilir. Yüzünüzün her yerine bir dilim domates sürün, 30-40 dakika bekletin ve ardından normal su ile durulayın. Domateslerin asidik özellikleri, biriken kiri ve yağı hafifçe temizleyecek ve siyah noktalardan arınmış olacaksınız. Cildinizin nemlendirilmeye ihtiyacı varsa bir yemek kaşığı yoğurt ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN