Bu numara ile kanalizasyon ve borulardaki o hoş olmayan kokuyu giderebilirsiniz

Bu numara ile kanalizasyon ve borulardaki o hoş olmayan kokuyu giderebilirsiniz

Zaman zaman hepimizin genellikle başına gelmiştir. Mutfaktan yada banyonun giderinden gelen hoş olmayan koku. Sizde bu giderlerden gelen kanalizasyon kokusundan şikayetçiyseniz haberimizi mutlaka okumalısınız...

Arada bir kanalizasyondan kötü bir koku gelebilir. Kanalizasyona giren yiyecek atığı miktarı nedeniyle bu neredeyse kaçınılmazdır. Merak etmeyin, bu kokuyu etkisiz hale getirmeyi kolaylaştıran bir numaramız var. Ve kullanışlıdır, çünkü muhtemelen tüm malzemeler evde zaten vardır!

Bu numara ile kanalizasyon ve borulardaki o hoş olmayan kokuyu giderebilirsiniz

Bu muhtemelen evlerdeki en yaygın sorunlardan biridir: banyonuzdaki veya mutfağınızdaki giderden gelen kötü koku. Her şeyi güzelce temizledin, her şey parlıyor, ama kanalizasyondan sürekli kötü bir koku geliyor. Bu kokuya küf neden olur, çünkü yemek artıkları daima giderde kalır. Özellikle dışarıda hava sıcakken veya çok yağmur yağdığında, gider kanalı hızla hoş olmayan bir koku yayabilir.

basliksiz-14.jpg

Piyasada bu kokuyu giderinizden giderebilecek çok sayıda kimyasal ürün bulunmaktadır, ancak bu ürünler genellikle sağlığınıza ve çevreye son derece zararlıdır. Oda spreyi bir seçenektir, ancak bu sorunu özünde çözmez. Sadece semptomla ilgilenir ve geçici olarak kokuyu bastırır. Neyse ki, hala mucizeler oluyor ve bu kokuları çevreye herhangi bir zarar vermeden gidermeyi kolaylaştıran bir çare var. Bunun için muhtemelen evde zaten sahip olduğunuz üç şeye ihtiyacınız var.

Bu kötü kokuyu nasıl giderirsiniz?

Bu kötü kokuları gidermek için aşağıdaki ürünleri kullanın:

  • 100 gram karbonat
  • 1 su bardağı beyaz sirkesi
  • Yarım litre sıcak su

Suyu kaynatın, beyaz sirkesini kaynar kaynar ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından koku gelen ilgili gidere karbonat serpin ve sirke karışımını içine dökün. Drenaj fışkıracak, ama buna şaşırmayın. Niyet bu! Drenajı yaklaşık bir saat kapatın ve ardından suyla yıkayın. O zaman tüm kötü kokuların kaybolduğunu fark edeceksiniz!

Bir diğer numaraya geçecek olursak ihtiyacınız olan malzemeler;

  • Kabartma tozu
  • Limon
  • 1 litre kaynar su

Bir paket kabartma tozunu lavabo giderine serptikten sonra sıktığınız bir adet limonunun suyunu gidere dökün. Kabartma tozu ve limon suyunun giderdeki artıkları temizlemesi için birkaç dakika bekleyin. Ardından kaynar su dökün.

Son numaraya geçecek olursak ihtiyacınız olan malzemeler;

  • Boraks
  • Beyaz sirke
  • Kaynar su

Çeyrek su bardağı boraksı lavabonun giderine dökün ve ardından yarım su bardağı sirkeyi gidere boşaltın. Birkaç dakika sonra ardından lavaboyu kaynar su ile durulayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN