Bu optik illüzyon aklınızı alacak! Bu kuş gerçekten kırmızı renkte mi? Gözlerinizi ovalayın ve kontrol edin!

Bu optik illüzyon aklınızı alacak! Bu kuş gerçekten kırmızı renkte mi? Gözlerinizi ovalayın ve kontrol edin!

Bu kırmızı renkli kuş, boya kullanmadan rengini otomatik olarak değiştirebilir mi? İmkansız gibi mi görünüyor? Optik illüzyonlar dünyasında her şey mümkün! Peki sizce bu kuşun gerçek rengi nedir?

Optik illüzyonların sizi şaşırtmak için kullandığı zaman geride kaldı. Sadece sizi şaşırtmakla kalmayacak, aynı zamanda kendi duyularınızdan da şüphe duymanıza neden olacak başka bir optik illüzyon hikayesi geliyor.

Bize inanmıyor musun? Kendiniz kontrol edin.

BU KUŞUN RENGİ NEDİR?

1-002.jpg

Şüphesiz, kırmızı! arkadaşlarınıza, sevdiklerinize veya çevrenizdeki herhangi bir insana sorun, net görüşe sahip olan ve renk körlüğü olmayan herkes bu kuşun renginin kırmızı olduğunu söyleyerek cevap verecektir.

Tonlar ve renkler konusundaki bilgilerinden gurur duyan birçok renk uzmanı, kuşun reçel kırmızısı mı, kızıl kırmızı mı, sangria kırmızısı mı, maun kırmızısı mı yoksa kuş üzümü kırmızısı mı olduğu konusundaki mücadeleye kendini kaptırabilir, ancak hepsi şu konuda hemfikir olacaktır. Kuş, gölgeden bağımsız olarak en azından kırmızı tonunu tutar.

Yani şimdiye kadar kuşun renginin kırmızı olduğuna ikna olmuş olmalısınız, değil mi?

BÜYÜK HATA!

İşte size bir sürpriz daha! O zaman oyun başlasın.

EĞLENCELİ BÖLÜM

Şimdi, soru sormadan, kuş üzerindeki ufacık siyah noktaya yaklaşık 10 saniye bakın.

Bunu yapmakta serbestsiniz ama bu sefer alarmı 10 saniyeye kurmanıza gerek yok. Aklınızdan 10'dan 1'e kadar geriye doğru sayın. Zaman başladı.

1-003.jpg

10 Saniye boyunca baktıktan sonra yakınınızdaki herhangi bir düz duvara hızlıca bakın!

Şu anda gülümsediğini tahmin edebiliyoruz. Evet, duvardaki kuşu göreceksiniz. Masum görünen kuş en yakın duvarınızda oturuyor. Peki bu sefer rengini fark ettin mi?

EVET O MAVİ

Parlak kırmızı renkli kuş otomatik olarak mavi görünür. Hayır, herhangi bir mavi boya kullanmadık veya herhangi bir çıkartma kullanmadık uygulamadık.

Otomatik olarak maviye döner. Sihir dediğiniz bu değilse, sizin için sihrin ne olduğunu bilmiyoruz!

OPTİK İLLÜZYONUN ÇALIŞMASI

Beynimiz zekidir ama aynı zamanda kördür. Görmeden sorumlu duyu organlarımız olan gözlerimiz, etrafımızı saran şeyleri görmemizi ve beynimizi bilgilendirmemizi sağlar. Bazen beynimiz ve gözlerimiz arasında yanlış iletişim oluşur. Bazen beynimiz gözlerin ne söylemeye çalıştığını anlayamaz.

Beyin ve gözlerin sohbeti karmaşık bir dil değildir. Mesajlar net bir şekilde aktarılır; çoğu zaman beynimiz tam olarak gözlerimizin iletmek istediklerini yorumlar.

Mesela yanımdaki masada duran bir elma varsa, sadece elmaya bakarak beynim bana elmanın olgun olup olmadığını, elmanın benden ne kadar uzakta olduğunu ve ne kadar büyük veya küçük olduğunu söylerdi. Sadece gözümüzle cisme bakarak, aklımız sayesinde bu tür karmaşık sorulara cevap verebilir hale geliriz.

Bununla birlikte, beyin mükemmel tahminler yapmakta verimli olsa da, bazen bazı hatalar yapar. Bu hatalar optik illüzyonların temelidir.

Gözler ve beyin arasındaki iletişimin yorumlanması karıştığında optik bir illüzyon oluşur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN