Bu yöntem kireçleri anında söküp atıyor! İşte banyonuzda bulunan kir ve kireçlerden kurtulmanın en kolay yolu

Bu yöntem kireçleri anında söküp atıyor! İşte banyonuzda bulunan kir ve kireçlerden kurtulmanın en kolay yolu

Kireç kalıntılarını geçmişte bırakmak ister misiniz? Bu iki malzeme sayesinde mutfağınızdaki kireç ve sabun kalıntılarını anında ortadan kaldırın. İşte mutfağınız ve banyonuz bulunan kireçlerden kurtulmanın en kolay yolu.

Çoğu zaman normal çok amaçlı temizleyiciler, kireç ve sabun kalıntılarına karşı mücadeleyi kaybeder. Özellikle duşunuz bir süredir temizlenmediğinde, musluk ve duş duvarlarınızdan ve kapılarınızdan kireci çıkarmak zor olabilir. Ve çok çekici görünmediği için oldukça can sıkıcı olabilir. Kireçten kurtulmak için pahalı temizleyiciler satın alabilirsiniz, ancak bu karışım çok daha ucuzdur ve muhtemelen mutfak dolabınızda zaten malzemeleriniz vardır.

1-004.jpg

DUŞ

Duşu temizlemek bizim favori eğlencemiz değil. Su ve sabun kalıntısı birikiyor ve biz de bazen bu duruma izin veriyoruz. Siz farkına varmadan, duşunuz kirli ve kireç içinde kalıyor. Bu duruma ulaştıktan sonra temizlenmesi oldukça zordur. Ama imkansız değil! Bu kendin yap temizlik ürünü ile duşunuz kısa sürede pırıl pırıl olacaktır. Sadece iki ucuz malzemeye ihtiyacınız var, o halde ne bekliyorsunuz?

KİREÇ

Nerede yaşadığınıza bağlıdır, ancak sert su genellikle duş başlığınızda, duvarlarınızda, kapılarınızda ve musluğunuzda kireç kalıntısı bırakır. Düzenli olarak temizleseniz bile, lekeler ve diğer duş pislikleri, normal temizleyici ile silinemeyecek bir kalıntı bırakacaktır. Birikiyor ve siz farkına varmadan parlak fayanslarınız mat ve kirli oluyor. Cam veya cam benzeri bir duş kapınız varsa, bu da parlak yeni cam yerine mat cam gibi görünmeye başlayacaktır. Peki ne yapmalıyız? Pahalı temizleyiciler için mağazaya koşmayın, sadece mutfak dolabınıza bakın.

ŞUNLARA İHTİYACINIZ VAR

Beyaz sirke (yaklaşık 1 su bardağı)
Bulaşık sabunu (yaklaşık 1 su bardağı)
Bir ağızlı huni veya ölçüm kabı
Sprey şişesi
Sünger

Bu karışımı kullanarak banyonuzda ve mutfağınızda bulunan kir ve kireçleri nasıl temizleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

2-001.jpg

NASIL YAPILIR

Sirkeyi mikrodalgada veya ocakta ısıtın. Çok sıcak olması gerekmiyor, sadece dokunulduğunda sıcak olması yeterli.

Kaynamasına veya çok ısınmasına izin vermeyin, çünkü yine de çıplak ellerinizle tutabilmeniz gerekir.

Bir sprey şişesine eşit miktarda sirke ve bulaşık deterjanı dökmek için bir huni veya ağızlı bir ölçüm kabı kullanın.

Sprey şişesini sallamayın, malzemeleri karıştırmak için ellerinizin arasında hafifçe döndürün.

Karışımı temizlemek istediğiniz nesneye püskürtün. Kapılar, fayanslar, zemin, musluklar, adını siz koyun! Her şeye sirke ve bulaşık sabunu karışımını cömertçe püskürtün.

Temizleyiciyi ovmak için bir sünger kullanın. Ardından, işini yapması için en az 30 dakika bekleyin. Bulaşık sabunu ile birlikte ılık sirke, duşunuzdaki kiri ve kireci yok edecektir.

30 dakika sonra duşunuzu soğuk suyla durulayın. Kir çok eskiyse, bu işlemi tekrarlamanız ve süngerle biraz daha fırçalamayı denemeniz gerekebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN