Bu Yöntem Sayesinde Ter Kokusunu Kalıcı Olarak Gidermek Çok Kolay! İşte Ter Kokusunu Ortadan Kaldıran Mucizevi Yöntem

Bu Yöntem Sayesinde Ter Kokusunu Kalıcı Olarak Gidermek Çok Kolay! İşte Ter Kokusunu Ortadan Kaldıran Mucizevi Yöntem

Ter kokusu son derece nahoş ve keskindir. Yaz aylarının en olumsuz yönlerinden biridir. Bazen o kadar keskindir ki, kıyafetlerinizi bile ıslatır ve makinede yıkasak bile ortadan kaybolmaz.

Bu sorunu çözmek için kullanılabilecek pek çok kimyasal ve doğal ilaç var. Belirli deterjanlar genellikle pahalıdır ve kirleticidir. Öte yandan ekolojik seçimler her zaman etkili değildir. Ancak bunlardan az bilinen ama çok etkili olan bir tane var.

haberici-002.jpg

ELMA SİRKESİ VE KABARTMA TOZU

Peki, kabartma tozu ve sirke dışında, giysilerdeki ter kokusundan hızlı ve kolay bir şekilde kurtulmanın yöntemi nedir? Kabartma tozu bir ev ilacı olarak çok popülerdir. Biraz su ile karıştırılarak koyu kıvamlı bir krema elde edilir. Daha sonra giysilerin kötü koku yayan bölgelerine yayılır. Birkaç saat veya gece boyunca etki etmesi beklenir ve ardından durulanır.

Bu çare ipek ve yün gibi hassas kumaşlar için uygun değildir ve kazakların koltuk altı bölgesi gibi belirli bir bölgeyi tedavi etmek için daha kullanışlıdır. Diğerleri sirkeyi tercih eder. Daha sonra tedavi edilecek alanı birkaç yemek kaşığı beyaz sirke ile ıslatırlar. Yaklaşık yarım saat sonra ılık su ile durulayın. Bu ikinci tercihin dezavantajı, sirke kokusunun kafada kalması ve çok can sıkıcı olabilmesidir.

BU BİTKİ TER KOKUSUNU TAMAMEN ORTADAN KALDIRIYOR!

Kabartma tozu ve sirke dışında, ter kokusunu kalıcı olarak nasıl gidereceğiniz aşağıda açıklanmıştır.
Bugün okuyucularımızla paylaşmak istediğimiz şey, şaşırtıcı sonuçlara sahip başka bir seçenek. Bunu uygulamaya koymak için güzel kokulu ve yaygın bir aromatik bitki olan biberiyenin yardımına başvuruyoruz. Hoş kokulu olmasının yanı sıra, bu bitki güçlü bir antibakteriyel güce sahiptir. Bu nedenle, ter kokusunun ana nedeni bakterilerin çoğalması olduğu için sorunun kökenine müdahale eder.

haberici2-002.jpg

BİBERİYE BİTKİSİ NASIL UYGULANIR?

Pratikte, ılık suyla dolu bir leğene birkaç dal taze biberiye koyarız. Daha sonra işlem görecek giysiyi daldırırız. Kumaş liflerine nüfuz ederek, koku ve bakterileri ortadan kaldırması ile biberiyenin işini yapmasına izin veriyoruz. Birkaç saat sonra geriye kalan tek şey elbiseyi kuruması için asmaktır. Deterjanla durulamaya veya yıkamaya gerek yoktur.

Biberiye, cilt için tamamen doğal bir deodorant olarak da kullanılabilir. Aslında, koltuk altı veya ayaklar gibi en çok terlediğiniz bölgelere sürülen nemli bir dal, koku ve bakterileri tek seferde ortadan kaldırmak için mükemmel bir alternatiftir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN