Bu Yöntemleri Öğrendikten Sonra Yumurta Kabuklarınızı Bir Daha Asla Atmayacaksınız!

Bu Yöntemleri Öğrendikten Sonra Yumurta Kabuklarınızı Bir Daha Asla Atmayacaksınız!

Omlet yaparken muhtemelen en az dört yumurta kabuğunuz kalır. Çoğu insan bunları hemen çöp kutusuna atar, ancak bu gerçek bir israftır. Yumurta kabukları çok yönlüdür! Yumurta kabuklarının yüzde 90 saf kalsiyumdan oluştuğunu biliyor muydunuz? Bu kadar kalsiyum içeren başka bir yiyecek yok. İnsan vücudunun çok fazla kalsiyuma ihtiyacı vardır, çünkü kemiklerimiz ve dişlerimizin yanı sıra sinirlerimiz ve kaslarımız da kalsiyuma ihtiyaç duyar.

Akşam yemeğinizde yumurta kabuğu bulmak hiç eğlenceli değil ama bu sinir bozucu kabukların aslında çok yönlü olduğunu biliyor muydunuz? Onlarla kendi başına yemek pişirmenizi tavsiye etmiyoruz, ancak onları kullanabileceğiniz çok sayıda farklı yöntemler var.

haberici-006.jpg

YUMURTA KABUKLARI

Yumurtaların bizim için gerçekten iddia edildiği kadar sağlıklı olup olmadığı konusunda pek çok tartışma var. Bununla birlikte, yumurta kabuklarının da çok sağlıklı olması gerekiyor. Ulusal Sağlık Enstitüsü, öğütülmüş yumurta kabuğu tozu üzerinde çok sayıda araştırma yaptı. Görünüşe göre, bu toz insan vücudu tarafından çok iyi emilebiliyor ve birçok olumlu sonucu var. Yumurta kabukları bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemiklerimizi güçlendirir ve sağlıklı kan hücreleri üretir. Ayrıca yumurta kabuğu kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olacaktır. Yarım çay kaşığı öğütülmüş yumurta kabuğu, günlük ihtiyacımızın %90'ını oluşturan 1.000 ila 1.500 miligram kalsiyum içerir.

YANMIŞ GIDALARIN ÇIKARILMASI

Kızartma tavanızın (veya diğer tencere ve tavaların ) dibinde yanmış yiyecekler yüzünden çıldırmak, bu yumurta kabuğu hilesini öğrendiğinizde geçmişte kalacak! Bazı yumurta kabuklarını söz konusu tavaya parçalayın. Biraz tuz ve sıcak su ekleyin, süngerle ovalayın ve tavanız bir kez daha olabildiğince temiz olacaktır.

BLENDERİNİZİN BIÇAKLARINI BİLEMEK

Blenderinizin bıçaklarını keskinleştirmek için bir biley taşı kullanmak hemen hemen imkansızdır; asla iyi bir açı elde edemezsin. Neyse ki, bu sorun kolayca çözülür. Birkaç yumurta kabuğunu yarım saat buzlukta bekletin ve ardından blenderinize koyun. Biraz su ekleyin ve blenderi çalıştırın. Bıçaklarınız yeni gibi olacak!

GÜBRE OLARAK KULLANMAK

Yumurta kabukları, bitkilerinize gerçekten fayda sağlama potansiyeline sahip olan kireçle doludur. Kabukları kurutun ve mümkün olduğunca küçük toz haline getirin veya öğütün. Bunu bir kavanozda saklayın ve ihtiyacınız olduğunda çıkarın. Toz haline getirilmiş kabukları biraz saksı toprağı ile karıştırın ve biraz gübreleme ile toprağınızın yapabileceği yere koyun.

Yumurta kabuğunun sağlığınıza çok iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hatta onları yiyebilirsin. Nasıl? Öğrenmek için okumaya devam edin.

1-001.jpg

YUMURTA KABUĞU YEMEK

Yumurta kabukları, en azından Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre sağlıklıdır. Bu, yumurta kabuklarımızı karıştırıp tozu yemek üzere olduğumuz anlamına mı geliyor? Hem evet hem de hayır. Yumurta kabuklarını direkt olarak yemenizi önermiyoruz. Ancak, bunları bir mutfak robotunda ince bir toz haline getirene kadar karıştırarak, kolayca fazladan kalsiyum elde edebilirsiniz. Yumurta kabuklarınızı yemenin güvenli olduğunu şu şekilde bilirsiniz:

Yumurtalarınız pişmemişse: Yumurta kabuklarını on dakika pişirin, potansiyel zararlı bakterileri öldürür.
Yumurta kabuklarını soğumaya bırakın ve bir mutfak robotu, kahve değirmeni veya tuz değirmeni içinde ince bir toz haline getirin.
Yumurta kabuklarını hava geçirmez bir kapta saklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN