Bugün kendinizi aklı başında hissediyor musunuz? Bu optik illüzyon resmi aklınızı alacak

Bugün kendinizi aklı başında hissediyor musunuz? Bu optik illüzyon resmi aklınızı alacak

Bazen çok basit görünen optik illüzyonlar aklımızı uçurma kapasitesine sahiptir. İşte size vizyonunuzdan şüphe duymanızı sağlayacak çok önemli bir soru ile gelen ünlü optik illüzyon resmi geliyor.

Bazı optik illüzyonlar eğlencelidir ve zihninizi tazelemenize yardımcı olur ve sonra bazı optik illüzyonlar çok basit görünür, ancak gerçekte, aklınızı tamamen uçurma kapasitesine sahiptirler.

Bize inanmıyor musun? O zaman bu optik illüzyon testini mutlaka denemelisin. Bugün size çok basit görünen bir resim sunuyoruz, ancak bununla ilgili bir soru sorulduğunda büyük olasılıkla yanlış seçim yapacaksınız. Resme baktıktan sonra bir soru, akıl sağlığınızdan şüphe duymanıza neden olacak. Hazır mısın? Soruya geçelim.

kapak.jpg

OPTİK İLLÜZYON RESMİNE DİKKATLİ BAKIN

Optik illüzyon sorusu: Siyah çizgi mavi çizgiyle aynı hizada mı?

Resme baktığınızda siyah çizginin mavi çizgiyle aynı hizada olduğu gerçeğinde hiç şüphe yok. Sizde böyle düşünüyorsunuz değil mi?

OPTİK İLLÜZYONUN CEVABI

Eğer siyah çizginin mavi çizgiyle aynı hizada olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bize inanmıyor musun? O zaman açıklama için okumaya devam edin.

Sadece bir satırla aldatıldın mı? Optik illüzyonların güzelliği budur. Bazen çok basit ve açık görünürler, ancak her zaman bir yakalama vardır.

Soldaki siyah çizgi aslında mavi çizgiyle değil, sağdaki kırmızı çizgiyle aynı hizada.

1-008.jpg

Bugün sizlere sunduğumuz bu optik illüzyon görüntüsü aslında beyin eğilimlerimizi ortaya çıkaran çok ünlü bir optik illüzyondur. İşte açıklaması.

OPTİK İLLÜZYON AÇIKLAMA

Bu yanılsama ilk olarak 1960'larda Alman fizikçi Johann Poggendorff tarafından Poggendorff yanılsaması olarak adlandırıldığında konuşuldu. İllüzyon, beynimizin geometrik şekilleri ve derinliği nasıl algıladığını açıklar.

Uzmanlara göre beynimiz 2 boyutlu resimleri 3 boyutlu özelliklerle algılamaya çalışıyor. Böylece beyin bu görüntüdeki çizgiler arasındaki derinliği bozuyor.

POGGENDORFF İLLÜZYONU ASLINDA NEDİR?

Ünlü Poggendorff yanılsaması, araya giren bir yapının konturu tarafından kesintiye uğrayan enine bir çizginin bir bölümünün konumunun yanlış algılanmasıyla ilgilenen geometrik-optik bir yanılsamadan başka bir şey değildir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN