Bulaşık Makineniz Bardaklarınızı Çiziyorsa Mutlaka Bu Yöntemi Deneyin! Bardaklarınız Işıl Işıl Olacak

Bulaşık Makineniz Bardaklarınızı Çiziyorsa Mutlaka Bu Yöntemi Deneyin! Bardaklarınız Işıl Işıl Olacak

Akşam yemeklerinin kurtarıcı olan bulaşık makineniz hayatımızı her anlamda kolaylaştırmakta. Ancak bazen eskimiş ya da sorun yaşanan bulaşık makineleri cam bardakları çize biliyor. Çoğu kişide bu durumdan rahatsız. Eğer sizde çizilen bardaklarınızdan rahatsızsanız size söylediğimiz yöntem ile bulaşık makinenizi düzelte bilirsiniz.

Bulaşık makinesinden çıkan bazı bardaklarda çiziklerle karşılaşa biliyoruz. Bu durum ise hepimizi rahatsız etmekte. Peki bu durumdan nasıl kurtulabiliriz? Eğer sizde çizilen bardaklarınızdan dolayı rahatsızsanız söylediğimiz yöntem ile bu dertten kurtulacaksanız.

ÇİZİLMİŞ BARDAKLARINIZI YEP YENİ YAPIN

Çizilmiş bardaklarınızın üzerine karbonatı ve sirkeyi ekleyin. Bardağın içerisine ise sıcak su ekleyerek karışımı tam 2 saat bardağın içesinde bekletin. 2 saat sonra bardaklarınızı bulaşık deterjanı ile yıkayın. Bu yöntem ile bardaklarınız ışıl ışıl olacak.

BULAŞIK MAKİNESİ BARDAKLARI NEDEN ÇİZER?

Bulaşık makinesinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için tuz ve parlatıcıya ihtiyacı vardır. Bu ikisinin eksik olduğu durumda makine düzgün çalışmamaya başlar ve çiziklerin oluşmasına sebep olur. Hepsinin bir arada olduğu bulaşık makinesi tabletleri, makinenizin ihtiyaç duyduğu tuz ve parlatıcıyı sağlamaz. Bu nedenle göstergeleri takip ederek tuz ve parlatıcının eksik olmamasına dikkat etmelisiniz.

a3-52.jpg

Şebeke suyunun sertliği ve kireç oranı, çizikler oluşmasına sebep olurken bu ikili suyu yumuşatarak çiziklerin oluşmasını engeller.
Bulaşık makinenizde kullanacağınız jel ve sıvı deterjanlar, parlatıcının olmadığı durumda parlatıcı gözüne ekleyebileceğiniz sirke, bulaşık makinesinin içinin belirli aralıklarla temizlenmesi uygulayabileceğiniz yöntemlerden birkaçı.

YERLEŞTİME DÜZENİ ÇOK ÖNEMLİ

Makineye bulaşıkların nasıl yerleştirildiği de çiziklerin oluşmaması için önemli. Eğer bulaşık makinenizi gereğinden fazla dolduruyorsanız bu durum hem bulaşıkların düzgün bir şekilde temizlenmemesine hem de çiziklerin oluşmasına neden olacaktır. Bulaşıkları makineye kirli bir şekilde koymak yerine bir kağıt peçeteyle kirini alabilir ya da sudan geçirebilirsiniz.

a2-80.jpg

Kir kalıntıları bulunan bulaşıkları makineye yerleştirdikten hemen sonra yıkamadığınızda bu kalıntılar makinede beklediği süre içinde bulunduğu zemine kuruyup yapışacaktır. Sonrasında makinenin göndermiş olduğu tazyikli su, kalıntıların yüzeyden çıkarken çizikler oluşturmasına yol açar. Bu kalıntılar aynı zamanda makine içerisinde sağa sola hızlı bir şekilde çarpıp cam yüzeylerde çizikler oluşturur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN