Bunu kimse bilmiyor! Çamaşır makinesine 3 küp şeker atın mucizeyi anında görün

Bunu kimse bilmiyor! Çamaşır makinesine 3 küp şeker atın mucizeyi anında görün

Ev temizliği her kadının titizlikle yaptığı bir iştir. Ne kadar yorucu da olsa hafta da bir tüm ev baştan aşağı temizlenir. Ancak eğer evinizde bulunan perdeleriniz sararmış ve solmuşsa istediğiniz kadar temizlik yapın yine fayda etmez. Yaptığınız tüm o temizlik boşa gider. Evin içinde tükettiğiniz sigaralar, doğalgazın çalışması perdeleri sarartır ve doldurtur. Bu yöntem ile perdeleriniz pırıl pırıl olacak. Evinizde bahar havasını hissedin. İşte detaylar...

Kış ayının gelmesiyle doğalgazlar açılmaya başlandı. Doğalgazların açılmasıyla ev hanımlarının korkulu rüyası olan perde sararmaları meydana gelmekte. Herkesin şikayetçi olduğu bu durumdan kurtulmanın yolunu sizde arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yöntemi kimse bilmiyor ancak deneyenlerde sır gibi saklıyor. Küp şekeri çamaşır makinenize atın ve arkanıza yaslanıp bekleyin. Sararmış perdeleriniz pırıl pırıl olacak. Peki sararmış perdeler nasıl temizlenir? İşte o mucizevi yöntem...

BİLENLERİN SIR GİBİ SAKLADIĞI O YÖNTEM...

Ev temizliği ev hanımlarının korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Özellikle kirlenen perdeler tam bir baş belası olmaya başladı. Hava kirliliği, güneş ışınları, sigara dumanı gibi nedenlerden dolayı perdeleriniz sararır ve renk atar. Sizde bu durumdan rahatsızsanız bu pratik yöntem işini kolaylaştıracak. Kimsenin bilmediği bilenlerinde sır gibi sakladığı o mucizevi yöntem!

3 KÜP ŞEKERLE MÜKEMMEL SONUÇ

Yukarıda bahsettiğimiz ve merak edilen o yöntemi açıklıyoruz. Tek malzeme ile mükemmel sonuç İşte perdeleri pırıl pırıl yapacak o yöntem;

Perdeleri çamaşır makinasına yerleştirin ve üstüne 3 adet küp şeker koyun. Küp şekeriniz yoksa 2 yemek kaşık toz şeker serpiştirebilirsiniz. Daha sonra makinayı bildiğiniz şekilde çalıştırın. Makinanızdan kar gibi beyaz perdelerin çıktığını görebilirsiniz.

kmgfgfgf-2022-12-04t232236-601.jpg

TÜL PERDELER NASIL YIKANIR?

BULAŞIK DETERJANI İLE TEMİZLEME

Perdeleri çamaşır makinasına koyun içine bir adet bulaşık tableti koyun ve bu şekilde çalıştırın. Bu işlemi ayda 1 kez uygulayın.

SODA İLE TEMİZLEME

Bir gün öncesin perdelerinizi bir kovaya koyun. Kovanın yarısını su ile doldurduktan sonra üzerine 4 bardak maden soda dökün. 1 gece kadar bekletin ve ertesi gün makinada 1 ağız yıkayın.

kmfgggf-4.jpg

TÜL PERDE YIKAMANIN PÜF NOKTALARI

Perdelerinizi yıkamadan önce etiketini ve kumaş özelliklerini kontrol etmeyi unutmayın. Ayrıca perdelerin kırışmaması için yüksek sıkma ayarları seçilmemelidir. Kumaşla ilgili tüm soruların cevabından eminseniz aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Çamaşır makinenizin hassas yıkama modunu seçin. Otomatik bir seçenek yoksa manuel olarak soğuk yıkama ayarını tercih edin.
  • Perde kaç derece yıkanır konusu kafanızda soru işareti oluşturuyor olabilir. Mümkün olan en düşük ısıda yıkamanız tüle zarar vermemek için en iyi seçenektir.
  • Perdeleriniz uzun süredir yıkanmamışsa, makinenizde ön yıkama programını tercih etmek iyi bir seçenektir. Makinenizin her iki gözüne, bir ölçek deterjan ekleyin.
  • Tül perde yıkarken kırışmaması için, her yıkamada mutlaka yumuşatıcı kullanmayı ihmal etmeyin. Yumuşatıcı, hem perdelerinizin mis gibi kokmasını hem kırışmamasını sağlar.
  • Eğer perdeleriniz yoğun bir desene sahip değilse çabuk kırışacağından mümkünse sıkma yapmayın.
  • Makine işlemini bitirdikten sonra, makinenizin su boşaltma ayarından fazla suyu tahliye ettikten sonra perdelerinizi vakit kaybetmeden asın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN