Burçların tarihleri değişti mi? Burçların yeni tarihleri 2019

Burçların tarihleri değişti mi? Burçların yeni tarihleri 2019

Burçların tarihleri neden değişti? Burçların yeni tarihlerinin 2019 NASA tarafından açıklandığı iddia edildi. Dünya'nın yörüngesel salınımı değişti bu nedenle yıldızların Dünya'ya göre pozisyonu değişmiş oldu. "Bu da burçların tarihlerini değiştirdi" iddiaları üzerine NASA'dan "Pozitif bilimle astrolojiyi birbirine karıştırmayın" açıklaması geldi.

Burçların tarihleri neden değişti? 2019 burçların yeni tarihleri nasıl? NASA'nın 12 burcun tarihlerini güncellediği iddiaları astronomlar ve astrologlar arasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

BURÇLARIN TARİHLERİ NEDEN DEĞİŞTİ?

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Dünya'nın yörüngesel salınımı değiştiği için yıldızların Dünya'ya göre pozisyonunun değiştiğini bu nedenle de burçların tarihlerinin değiştiğini açıkladığı ileri sürüldü.

Dünya'ya göre yıldızların pozisyonu değiştiği için, şimdiki gökyüzünün antik zamanlardakinden çok farklı olduğu; Güneş'in 12 burcu oluşturan takımyıldızların üzerinde bulunduğu zamanının da bu yüzden değiştiği öne sürüldü.

ASLAN BURCU ARTIK 23 TEMMUZ-22 AĞUSTOS DEĞİL

NASA'nın web sitesinde, burçlar ilk kez Babiller tarafından kullanılmaya başlandığında 23 Temmuz-22 Ağustos arasında doğanların Aslan Burcu olduğu ancak bu tarih aralığının artık Yengeç Burcu'na ait olduğu iddia edildi.

Bunun nedeni ise Dünya'nın yer ekseninin geçtiği Kuzey Kutbu'nun aynı doğrultuda olmaması ve sonuç olarak 3 bin yıl sonra gökyüzünün değişmiş olması olarak açıklanıyor.

YILAN BURCU GERÇEK Mİ?

Öte yandan astrolojide 12 değil 13 burcun var olduğu kanısı da giderek güçleniyor. NASA da web sitesinde Babillerin eski anlatılarında 13 burç olan Ophiuchus yani Yılan Burcu'na yer verdiğine değiniyor. Ancak Babillerin bilinmeyen bir nedenle Güneş'in 30 Kasım- 17 Aralık tarihinde üzerinde olduğu Yılan Burcu'nu bir kenara koyduğu biliniyor.

NASA'dan yapılan açıklamada ise söz konusu iddialar yalanlandı. 'Pozitif bilimle astrolojiyi karıştırmayın' diyen NASA'dan gelen açıklamada, "Biz dünyanın yörüngesel salınımının değiştiğini açıkladık, burçların değiştiğini değil" denildi.

BURÇLARIN YENİ TARİHLERİ

OĞLAK : 19 Ocak - 15 Şubat

KOVA : 16 Şubat - 11 Mart

BALIK : 12 Mart - 18 Nisan

KOÇ : 19 Nisan - 13 Mayıs

BOĞA : 14 Mayıs - 20 Haziran

İKİZLER : 21 Haziran- 19 Temmuz

YENGEÇ : 20 Temmuz-19 Ağustos

ASLAN : 20 Ağustos - 15 Eylül

BAŞAK : 16 Eylül - 30 Ekim

TERAZİ : 23 Ekim - 22 Kasım

AKREP : 23 Kasım - 29 Kasım

YILAN : 29 Kasım - 17 Aralık

YAY : 18 Aralık - 18 Ocak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN