Büyükannelerin Çaresine Kulak Verip Elma Sirkesi İle Yumuşacık Ve Parlak Saçlara Kavuşun

Büyükannelerin Çaresine Kulak Verip Elma Sirkesi İle Yumuşacık Ve Parlak Saçlara Kavuşun

Elma sirkesi; kilo vermeyi hızlandırma, kolesterolü düşürme, enfeksiyonlarla savaşma, kan şekeri kontrolü ve şeker hastalığının diğer belirtilerini yatıştırma gibi önemli yararlarının arasında saçlara da çok faydası olduğu bilinmektedir. Gelin hep birlikte bir büyükanne ilacı olan elma sirkesi ile nasıl yumuşak ve parlak saçlara sahip olacağınızı öğrenelim.

Elma sirkesinin harika özellikleri eski tarihlerden beri bilinmektedir. Mezopotamya'da MÖ 5000'de ilaç olarak kullanılırken, antik Romalılar antibakteriyel gücünü savaş yaralarını dezenfekte etmek için kullandılar. Fatihler onu bitler ve iskorbüt için bir çare olarak kullandılar. Öyle görünüyor ki Hipokrat hastalarına canlandırıcı olarak tavsiye etmiş ya da bal ile karıştırarak öksürük şurubu olarak reçete etmiştir. Kısacası, halklar ve nesiller arasında geçerek, bugün onun mitlerini ve gerçeklerini bilen ve erdemlerinden sonuna kadar yararlanarak onu kullanabilen bize kalmıştır.

uzun-guzel-saclar.jpg

BÜYÜKANNELERİN ÇARESİNE KULAK VERİP ELMA SİRKESİ İLE YUMUŞACIK VE PARLAK SAÇLARA KAVUŞUN

ELMA SİRKESİ NASIL SEÇİLİR?

Elma sirkesi, elma suyunun fermantasyonundan elde edilir, ancak tüm faydalı özelliklerini koruduğundan emin olmak için, filtrelenmemiş ve pastörize edilmemiş organik tarımdan seçilmesi tavsiye edilir.
Kaliteli olduğundan emin olmanın bir yolu rengidir: tüm beklentilerin aksine aşırı net olmamalıdır. Aslında, hafif bulanık bir elma sirkesi, sağlıklı enzimlerin yoğunlaştığı tortular olan "sirke anası" denilen şeyi içerir.

ELMA SİRKESİ İLE YUMUŞAK VE PARLAK SAÇLAR

Mineral tuzlar, vitaminler, amino asitler ve beta-karoten açısından zengin olan elma sirkesi vücut için bir kaynaktır. Bilinen birçok sağlık yararına ek olarak, kozmetik alanında, özellikle her türlü saçın bakımı için de bilinir. İçerdiği çok miktarda mineral, onu dökülmeye meyilli kırılgan, ince saçların güçlendirilmesi ve yeniden büyümesinin uyarılması için çok faydalı kılar.

Antibakteriyel ve dezenfektan gücü sayesinde kepek ve dermatite meyilli hassas ciltler için mükemmel bir yardımcıdır. Aynı zamanda önemli bir sebum düzenleyici etkiye sahiptir ve asit seviyesini düzelterek kafa derisinin pH'ını eski haline getirir.

conditioner-fouten.jpg

PARLAK SAÇLAR İÇİN NASIL KULLANILIR?

Bir büyükanne çaresi olan elma sirkesi ile yumuşak ve parlak saçlara sahip olmak için bu ipuçlarını takip edebilirsiniz. Kuru ve kırılgan saçlar için haftada 1/2 kez yapılacak tedavi. 1 litre soğuk su ve bir yemek kaşığı elma sirkesinden oluşan bir çözelti hazırlayın. Şampuanlama ve saç kreminden sonra, tüm sabun kalıntılarını gidermek için saçınızı iyice durulayın. Su ve sirke solüsyonunu saçın üzerine dökün, göze gelmemesine dikkat edin, yanabilir. Birkaç dakika etki etmesi için bırakın ve durulayın. Bu, saçın kütiküllerini kapatma ve hemen daha yumuşak ve parlak hale getirme gücüne sahip olan "asit durulama" olarak adlandırılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN