Buzdolabına neden 1 lira koymalıyız? Nedenini öğrenince hemen buzluğa 1 lira koymaya gideceksiniz

Buzdolabına neden 1 lira koymalıyız? Nedenini öğrenince hemen buzluğa 1 lira koymaya gideceksiniz

Dışarı çıkacaksanız veya uzun bir yolculuğa çıkacaksanız, ancak buzluğunuzun içinde hala çok fazla yiyecek varsa, bu haberimizi kaçırmamalısınız! İşte hayat kurtaran o buzluk yöntemi...

Bugün sizlerle, buzdolabındaki yiyeceklerin dışarıda veya seyahat sırasında buzdolabında bırakıldığında yenilebilir olup olmadığını bilmek için çok basit bir ipucu paylaşacağız. Bazen, biz evde değilken, aniden bir sorun olduğu için evin elektrik bağlantısı kesilir ki bu sıklıkla olur ve bunu tahmin edemezsiniz. Ancak bu, buzdolabındaki yiyeceklerin çözülmesine, bozulmasına ve elektrik geldikten sonra donmasına neden olabilir. Evden uzaktayken yiyeceklerin soğuk tutulup tutulmadığını öğrenmek için evden çıkmadan önce şu basit ipucunu kullanın: Dondurucudaki bozuk para hilesi herkesin bilmesi gereken bir şey. Seyahat ederken veya elektrik kesintisi olduğunda harika! Çok basit, ama inanılmaz derecede faydalı!

BUZDOLABINA NEDEN 1 LİRA KOYMALIYIZ? NEDENİNİ ÖĞRENİNCE HEMEN BUZLUĞA 1 LİRA KOYACAKSINIZ

5875ef9361361f24383fe97f.webp

İşte hile:

Küçük bir plastik kap yada karton bardak alın, kabınızın içini suyla doldurun ve donana kadar dondurucunuza koyun. Ardından, buzun yüzeyine herhangi bir madeni para koyup tekrar dondurucuya koyun.

Tatile gittiyseniz veya maalesef bir tür acil durum için evinizden tahliye edildiyseniz ve eve gelip elektriğin kesildiğine dair işaretler gördüyseniz, bu küçük madeni para sizi çok fazla stresten ve aynı zamanda hastalıktan da kurtarabilir. Aynı zamanda size çok fazla huzur sağlayabilir. Elbette, uzun bir süre elektrik kesildiğinde, hepimiz dondurucularımızdaki yiyeceklerin donmuş kalmasından endişe ederiz. Bu, özellikle bizim gibi her zaman iyi stoklanmış bir dondurucu bulundurmayı seviyorsanız geçerlidir.

BU HİLE ÇOK MANTIKLI GELİYOR!

Evinizin elektriğinin kesildiğini düşündüğünüzde veya tam olarak emin değilseniz ve sadece bir kez daha kontrol etmek istiyorsanız, mutfağınıza gidin ve dondurucudaki bozuk paraya bakın! Madeni paranın hala buzun üzerinde durduğunu görürseniz, elektriğiniz kısa sürede geri geldi demek. Bu durumda tehlike yok demektir. Madeni paranın kabın dibine düştüğünü gördüğünüzde, elektriğinizin bir süreliğine kesildiğini ve muhtemelen yiyeceğinizin çoğunun çözüldüğünü bilirsiniz. Bunu görürseniz, dondurucunuzdaki tüm yiyeceklerden kurtulun.

basliksiz-11.jpg

YİYECEKLER ÇÖZÜLDÜKTEN VE YENİDEN DONDURULDUKTAN SONRA YEMEK UYGUN MUDUR?

Çoğu kişi kışlık hazırlıklarında yada Kurban bayramlarında etlerini paketleyip buzluğa koyarlar. Buzdolabının ana işlevi, sterilizasyon değil, düşük sıcaklıkta bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engeller. Bu noktada buzdolabı çalışmayı durdurursa sıcaklık yükselir, bakteriler uyku durumundan uyanır, büyüme ve üreme hızlanır. Sadece birkaç dakika içinde bakteri sayısı katlanarak artabilir. Araştırmalar göstermiştir ki, 4 kez dondurup çözdürürseniz gıdaların üzerindeki mikroorganizmaların sayısı 2000 kat çok ürkütücü olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN