Dolabınıza kağıt havlu koyun etkisini anında görün! Bu basit yöntemi öğrenince buzdolabınızdan kağıdı eksik etmeyeceksiniz

Dolabınıza kağıt havlu koyun etkisini anında görün! Bu basit yöntemi öğrenince buzdolabınızdan kağıdı eksik etmeyeceksiniz

Bazı pratik yöntemler hayatımızı oldukça kolaylaştırabilir. Bunlardan biri de buzdolabınızda yapılabilecek basit numaralar. Her ne kadar buzdolapları yiyecekleri korumak için üretilmişse de sonuçta onların da bir koruma etkisinin bir sınırı var. Sizi anlatacağımız bu basit yöntemle dolabınızdaki ürünlerin raf ömrünü uzatacaksınız.

Kış ayının gelmesiyle birlikte sebze ve meyve tüketimi arttı. Kışlık için menemen ve turşu yapmak isteyen ev hanımları buzdolaplarını domates ve salatalıkla doldurmuş durumda. Ancak bu sebzeler çabuk bozulabilir ya da yumuşayabilir. Ne yapsanız da bu ürünleri hemen tüketmeniz gerekiyor. Bizde sizler için sebze ve meyveleri daha uzun sürede bozulmadan koruyacak yöntem ile geldik. Bunu duyunca 'Daha önce nasıl denemedim' diyeceksiniz.

Havaların soğumasıyla birlikte evlerde menemen ve turşu yapımları başladı. Kış ayları için hazırlanan bu ürünleri yaparken kullandığınız malzemelerin iyi olması çok önemli. Bazen buzdolaplarında sakladığımız sebze ve meyve gibi ürünler bozulabiliyor ya da yumuşayabiliyor. Tüm ev hanımlarının en büyük dertlerinden biri olan bu sorunun çözümü ise çok basit. 2 liralık malzeme ile gözünüzde büyüttüğünüz dertten kurtulun. Kağıt mendilin bu özelliğini duyunca buzdolaplarında eksik etmeyeceksiniz. İşte hayatınızı kolaylaştıracak o pratik yöntem...

MEYVE VE SEBZELERİNİZİ BU ŞEKİLDE KORUYUN

Bazen dolaptan sebze veya meyve alırken yumuşadığını görürüz. Bunun nedeni ise bu ürünlerin dolapta durdukça nem topladığı ve yumuşamasından kaynaklanır. Hatta bir süre sonra yumuşayan sebze ve meyveler bozulur ve yenmez. Kış aylarının gelmesiyle birlikte menemen, turşu ve kışlık baharat yapımları yapılamaya başlandı. Bu ürünlerde kullanılan malzemelerin iyi korunması gerekir. Bizde sizlere bugün buzdolabında bulunan meyve sebzelerini koruyacak pratik yöntemi açıklayacağız.

kmggfgfgf-2.jpg

BUZDOLABINA BUNU KOYUN SONRA ARKANIZA YASLANIN

Buzdolabınıza hiç kağıt mendil koydunuz mu? Belki bu soru size saçma gelebilir ancak etkisini duyunca ağzınız açık kalacak. Kimse bu pratik yöntemi bilmiyor. Buzdolabında bulunan sebzelerin arasına kağıt mendil veya havlu koyarsanız kağıt dolaptaki nemi alacağından sebzeleriniz daha uzun süre bozulmadan korunacak. Bu sayede hem rahat menemenleriniz hem de rahatça meyvelerinizi yiyebileceksiniz.

BUZDOLABINDA SAKLANMAMASI GEREKEN SEBZE VE MEYVELER

  • Sarımsak
  • Soğan
  • Salatalık
  • Yeşil Fasulye
  • Patlıcan
  • Şalgam
  • Patates
  • Arpacık Soğan
  • Balkabağı
  • Kabak

Peki bu gıdaları nerede saklayacağız dediğinizi duyar gibiyiz? Cevabı basit. Her şeyden önce, bu gıdaları emi çekecek bir veya daha fazla kağıt torbaya koymanız gerekir. Daha sonra oda sıcaklığında kiler ya da delikli sebze çekmecesi gibi karanlık bir yerde bu torbaları saklamalısınız ve bu gıdaları aşırı fazla miktarda satın alarak depolamak yerine azar azar alıp tüketmelisiniz.

kmgfgfgf-92.jpg

HANGİ MEYVELER YAN YANA KONULMAZ?

Muz ve diğer bütün meyve ve sebzeler: Bütün meyve ve sebzeleri muzlardan uzak tutun. Herhangi biriyle yan yana olması çabuk bozulmasına sebep olacak. Kivi ve avokado: Olgunlaşana kadar dışarıda sakladıktan sonra korumak için buzdolabına koyun. Domates ve erik: Buzdolabında saklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN