Çalışan da çalışmayan da bu yardımı alabiliyor! Paraya ihtiyacı olan çekinmesin, o bakanlık resmen para dağıtacak

Çalışan da çalışmayan da bu yardımı alabiliyor! Paraya ihtiyacı olan çekinmesin, o bakanlık resmen para dağıtacak

Çalışan çalışmayan herkes sevinçten havalara uçuyor. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapan 1100 TL'yi cebine koyuyor. Paranızı PTT'den ya da ATM'den alabilirsiniz. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni müjdeyi açıkladı. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapan herkes 1100 TL ödeme alabilecek. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin zor durumda kalmasını önlemek amacıyla yapılan destek ödemelerine bir yenisi eklendi. Sosyal destek programı kapsamında ailelere 1100 TL ödeme yapılacağı belirtildi. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapılan ödemeler için araştırmalar devam ediyor. Şimdiye kadar Milyonlarca kişi tarafından başvuru yapılan ödemeler için 100 TL zam yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda ödeme tutarı 1100 TL olarak hesaplara yatırılacak. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…


1100 TL ÖDEME YAPILACAK

Yapılan değerlendirme kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerin yararlanabileceği destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Başvuruda bulunan kişilerin başvuru şartlarına taşıması durumunda 1100 TL'lik ödemelerden yararlanabileceği belirtildi. Sosyal destek ödemeleri için başvurular devam ederken ödemelerin de PTT ya da ATM aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacağı söylendi.

para-vermek.jpg
ÖDEMELERİN YATIP YATMADIĞI NASIL ÖĞRENİLİR?


E-devlet sistemi üzerinden yapılan başvurular kapsamında ödemelerin hane bazında yapılacağı duyuruldu. Şartların sağlanması durumunda müracaat sahibinin müracaat formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapması gerekiyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

Başvuru işlemleri sırasında formda gerekli alana IBAN bilgilerini dolduran vatandaşlar 1100 TL'lik ödemeleri hesaplarında görebilir. IBAN vermeyen kişiler ise PTT üzerinden ödeme alabilmektedir.

Destek ödemeleri kapsamında geliri olmayan, günlük yevmiye sistemi ile çalışan ya da işsiz kalıp geliri olmayan kişiler yararlanabilmektedir. Bu kapsamda başvurular için her evden bir kişinin başvuru yapması yeterli olacaktır. Ödemeler hane kapsamında hesaplara yatırılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN