Çalışırken omuzlarınızı geri alıp dik oturun

Çalışırken omuzlarınızı geri alıp dik oturun

Bilgisayar başında çalışanların sıklıkla karşılaştığı duruş bozukluklarına bağlı ağrılarla ilgili önemli tavsiyeler geldi. Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Gereli “Çalışırken omuzlarınızı geri alıp dik oturun ve bilgisayar ekranınızı göz hizanızda tutun. Ayrıca her 30 dakikada bir de 3 dakika dolaşın” dedi.

İş hayatında sıklıkla karşılaşılan duruş bozukluklarına bağlı ağrı problemlerinin nasıl giderileceğine ilişkin yeni öneriler geldi. Uzun süre bilgisayar başında çalışanların omuz, kol ve el ağrılarından kurtulabilmesi için getirilen önerileri aktaran Acıbadem Altunizade Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Arel Gereli, 23-29 Eylül Ofiste Sağlık Farkındalık Haftası’na dikkat çekti. Gereli, masa başında çalışırken alınabilecek 6 basit ama etkili önlemi anlatarak şunları söyledi:”Ofiste omuzlarınızı geri alıp dik oturun. Çünkü kürek kemiğinin öne doğru tutulması çevreleyen kasların uyumunu bozarak ağrıya neden oluyor. Bilgisayar ekranınızı göz hizanızda tutun. Çünkü dirsek ve el bileklerinin bükük durumda uzun süre kalması bu bölgelere komşu sinirleri sıkıştırarak ellerde uyuşma, ağrı ve güç kaybı ile sonuçlanabiliyor. 30 dakikada bir de 3 dakika dolaşın.

Çünkü omuz ve kolları sabit tutmak için bu bölgedeki kasların devamlı kasılı durması spazm ve ağrıyla sonuçlanacaktır. İletişim araçlarını da gereksiz kullanmayın. Bu el ve ön kol bölgesi eklem ve kaslarda kronik ağrıya yol açıyor. Ayrıca arkadaşlarınızı uyarın. Farkındalığı artıracak şekilde birbirinizi motive edin. Gece ağrınız oluyorsa da hekime başvurun. Çünkü soruna maruz kaldığınız süre bittiğinde eklemler, kaslar, tendonlar ve sinirler kendini toparlayabiliyor. Ancak ağrılarınız gece de devam ediyorsa vücudunuzun iyileştiremediği bir durum söz konusu olabilir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN