Çamaşır makinesine kabartma tozu atmak için 4 neden! Bu haberi okuduktan makinenin yanından kabartma tozunu eksik etmeyeceksin

Çamaşır makinesine kabartma tozu atmak için 4 neden! Bu haberi okuduktan makinenin yanından kabartma tozunu eksik etmeyeceksin

Başlığı görünce 'hamur kabartma tozu ile çamaşır makinesinin ne alakası var?' diye sorabilirsiniz ama, haberimizde anlatacağımız detayla öğrendikleriniz karşısında şoke olacaksınız. Hamur kabartma tozu çamaşır yıkarken o kadar hayati bir öneme sahip ki bir daha makinenizin yanından ayırmayacaksınız. Detaylar haberimizde...

Genellikle mutfakta hamur işlerinde kullanmaya alışık olduğumuz kabartma tozunun son zamanlarda farklı kullanım alanlarının olduğunu da görmekteyiz. Bizde haberimizde kabartma tozunu neden çamaşır makinenizde kullanmanız gerektiğini anlatacağız...

Sıklıkla kabartma tozunu mutfağınızda bulundurur musunuz? Bu beyaz toz, pişmiş ürünlerin güzel ve büyük olmasını sağlamak için birçok pişirme tarifinde kullanılır. Ancak, yemeğinize koyduğunuz şeyleri bir ton temizlik görevi için de kullanabilirsiniz. Çamaşır yıkama rutininizde kabartma tozu kullanımına odaklanıyoruz.

Kabartma tozu nispeten ucuzdur ve bir çok faydası vardır.

basliksiz-6.jpg

1. Kokular

Bakteriler ve ter, giysilerimizde bazı kötü kokular bırakabilir. Farklı türdeki havlu ve bezler de bir süre sonra kokmaya başlayabilir. Genellikle, normal eski çamaşır deterjanınız bu kokulardan kurtulmak için yeterli değildir çünkü bakterilerle başa çıkmak için yeterli enzim içermez. Neyse ki, yakınlarda kabartma tozumuz var! Çamaşır makinenize yarım bardak kabartma tozu ekleyin. Suyun pH değerini düzenleyecek ve bu da deterjanın işini yapmasına yardımcı olacaktır. Giysilerinizde özellikle keskin bir ter veya duman kokusu var mı? Çamaşır makinesinde yıkamadan önce ılık su ve bir veya iki bardak kabartma tozu içeren bir banyoda bekletin.

2. Çamaşır suyu ile birlikte

Çamaşır suyu ile birlikte kabartma tozu kullanırsanız, ağartıcı genellikle çok daha iyi çalışır ve çok daha azına da ihtiyacınız olur. Her yarım bardak çamaşır suyu için yarım bardak kabartma tozu da kullanın. Çamaşır makinenizin tamburuna kabartma tozu serpin ve ardından kirli çamaşırları ekleyin. Çamaşır deterjanı bölmesine kabartma tozu koymayın.

basliksiz-5.jpg

3. Yumuşatıcı

Suyun sert olduğu bir yerde yaşıyorsanız, çamaşırlarınız ve havlularınız biraz sert ve sert hissederek çamaşırlardan çıkabilir. Bu yüzden birçok insan yumuşatıcı kullanır. Ancak yumuşatıcı aslında çamaşırlarınız için pek iyi değil! Arkada sabun kalıntısı bırakabilir, bu da giysilerin daha çabuk kokmasına neden olur ve ayrıca giysilerinizin daha kolay yıpranmasını sağlar. Yumuşatıcı yerine kabartma tozu kullanın! Bu, suyu yumuşatacak ve kıyafetlerinizi de güzel ve yumuşak yapacaktır. Parfüm alerjiniz veya hassas bir cildiniz varsa kabartma tozu kullanmak çok daha iyidir. Çocuklar genellikle yumuşatıcıdaki parfümle de pek anlaşamazlar.

4. Ütünüzde

Çamaşırlarda kullanmanın yanı sıra, ütünüzü temizlemek için kabartma tozu da kullanabilirsiniz. Ütünüzdeki sabun ve su lekelerini nazikçe temizlemek için kullanabileceğiniz yumuşak bir ovma ürünüdür. Kabartma tozu ve sudan kalın bir macun yapın ve bunu temiz bir bezle dairesel hareketlerle ütünün üzerine sürün. Tüm lekeler gittiğinde, bir beze biraz beyaz sirke sürün ve bunu kabartma tozu kalıntılarını silmek için kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN