Carpaccio tarifi ve malzemeleri | Carpaccio nasıl yapılır?

Carpaccio tarifi ve malzemeleri | Carpaccio nasıl yapılır?

İtalyan mutfağına özgü olan ve sığır bonfileden yapılan ve carpaccio, çoğunlukla atıştırmalık olarak sunuluyor. Son dönemlerde Türk mutfağında da görülen karper veya çam tohumu, parmesan peyniri ile hazırlanan bu lezzetin yapılışı, tarifi ve malzemeleri karar.com’da…

Restoranların başlangıç menüleri içerisinde bulunan carpaccio somon balığı ve et çeşitlerinden de yapılıyor. Carpaccio yemeği tarifini internette araştıranlar, mazemeleri ve diğer gelişmelerini haberimizde bulabilir…

MALZEMELER

160 gram rucola (italyan rokası)
320 gram sığır bonfile
80 gram parmesan peyniri
30 ml. zentinyağı
5 gram deniz tuzu
1 adet limon suyu
1 gram taze çekilmiş tane karabiber

HAZIRLANIŞI

Hazırlanacak sığır bonfileyi, soğutmak için 30 dakika boyunca derin dondurucuda bekletin.

Sosu için; taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, taze çekilmiş tane karabiber ve deniz tuzunu bir çırpıcı ile küçük bir kapta karıştırın.

Yaprak kısımlarını ayıkladığınız rokayı, bol suda yıkadıktan sonra kâğıt havlu ile durulayın

Düz bir servis tabağına 35-40 gram roka yaprağını koyun. Sığır etini zar inceliğinde dilimledikten sonra yarısını servis tabağına alın.

Kalan roka yapraklarını tabağa dizip, bir kenara ayırdığınız kalan sığır filetoları üzerine kapatın.

Hazırladığınız sos karışımını üzerine gezdirdiğiniz carpaccio tabağını, ince ince traşlanmış parmesan peyniriyle bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN