Çatal Bıçak Takımınız Pas Lekeleriyle Mi Kaplı? Bu Numara İle Kısa Sürede Yok Olacaklar

Çatal Bıçak Takımınız Pas Lekeleriyle Mi Kaplı? Bu Numara İle Kısa Sürede Yok Olacaklar

Muhtemelen evinizde bir çekmecede güzel bir çatal bıçak takımınız vardır ve bahse gireriz bu lüks mutfak bıçaklarını da bir noktada bulaşık makinesinden geçirmişsinizdir. Kirlendiğinde bulaşık makinesine koymak çok kolay. Ancak zamanla çatal bıçak takımınızda pas lekeleri oluşur. Peki bu pas lekelerinden nasıl kurtulabilirsiniz?

Pas yolun sonu gibi görünebilir, ancak bu oksitlenmiş nesneleri kurtarmak mümkündür. Pası nasıl çıkaracağınızı öğrendikten sonra, o çatal bıçak takımının veya pahalı şef bıçağının yeni gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Pası çıkarmak için bir dizi farklı yöntem vardır ve bunların çoğu mutfağınızda bulunan malzemeleri kullanır. Pası çıkarmanın ve metalinizi hayata döndürmenin yedi yolunu keşfedin.

BU DOĞAL KARIŞIM, PAS LEKELERİNİN KISA SÜREDE YOK OLMASINI SAĞLAYACAKTIR

roest-op-lepels.jpg

1. PASLANMAYI BEYAZ SİRKE İLE ÇIKARIN

Sirkenin temizleyemediği bir şey var mı? Önemli ölçüde paslanmış eşyaların üstesinden gelmek için paslı aletlerinizi veya bıçaklarınızı bir kase sirke içine daldırın ve gece boyunca bekletin. İyice ıslattıktan sonra onları sirkeden çıkarın ve çelik yünü veya tel fırça ile pası ovalayın. Kalan pas lekeleri varsa, işlemi tekrarlayın ve nesneyi daha uzun süre ıslatın. Tüm pas temizlendikten sonra, bulaşık deterjanı ve su ile temizleyin ve iyice kurulayın.

2. KABARTMA TOZU İLE PASI TEMİZLEYİN

Kabartma tozu, hafif pas lekesi olan ürünlerde iyi sonuç verir. Ayrıca ince metalden yapılmış ürünlerde de işe yarar. Su ve kabartma tozunu kalın bir macun halinde karıştırın ve macunu metalin her yerine yayın, paslı noktaların iyice kaplandığından emin olun. Macunu bir saat kadar nesnenin üzerinde bekletin. Nesneyi ovalamak ve pası çıkarmak için çelik yün veya tel fırça kullanın. Macunu suyla durulayın ve iyice kurulayın.

eskikasikbicak-polisaj.jpg

3. PASI LİMON VE TUZLA ÇIKARIN

Bu teknik, küçük pas lekelerinin üstesinden gelmek için limonun asitliğini tuzun aşındırıcılığıyla birleştirir. Paslı alanları tuzla kaplayın ve ardından tuz tabakasının üzerine limon suyunu sıkın. Tuz ve limon karışımını yaklaşık iki saat bekletin. Nesneyi limon kabuğuyla ovalayın veya lekeler inatçıysa çelik yünü veya tel fırça kullanın. Limon, tuz ve pas kalıntılarını durulayın ve iyice kurulayın.

4. PASI BULAŞIK SABUNU VE TUZLU PATATESLE ÇIKARIN

Bizi doğru duydunuz: bir patates. Tüm patatesler, birçok temizlik ürününde önemli bir bileşen olan oksalik asit içerir. Oksalik asit pası çözer ve detaylandırma veya kabartma işlemi olmayan metal parçalar için pası temizlemek için normal bulaşık deterjanı ve patates kullanabilirsiniz. Bir patatesi ikiye bölün, kestiğiniz yeri bulaşık deterjanı ile kaplayın ve patatesin üzerine tuz (veya kabartma tozu) serpin. Tuz / kabartma tozu, çözülürken pası kazımaya yardımcı olmak için hafif bir aşındırıcı görevi görür. Pası çıkarmak için paslanmış alanı patatesle ovun. İyice durulayın ve kurulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN