Çayı böyle tüketiyorsanız sağlığınıza yazık oluyor! Meğer herkes yanlış biliyormuş

Çayı böyle tüketiyorsanız sağlığınıza yazık oluyor! Meğer herkes yanlış biliyormuş

Çayı bu şekilde tüketenlerin vay haline! Türk mutfaklarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan çay faydalı olduğu kadar da zararlı bir hale gelebiliyor. Farklı şekillerde tüketilen çaylar da zaman zaman sağlık açısından zararlı olabiliyor. İşte çayın yanlış tüketim şekli…

Küçükten büyüğe herkes tarafından sevilerek tüketilen çay faydalı olduğu kadar zararlı da olabilmektedir. Dünya çapında çay tüketim sıralamasında ilk sırada yer alan Türkiye çay üretimi açısından da önemli bir konuma sahiptir. Türkiye'de yıllık kişi başına 7 kilo çay tüketimi yapılmaktadır. En sık tüketilen içeceklerin başında gelen çay ise sağlığa zararlı bir hale gelebiliyor. Farklı demleme yöntemleri ile yapılan çayın zararları ortaya çıktı. İşte çayın yanlış tüketim şekli…

FAYDALI OLDUĞU KADAR ZARARLI DA


Kalp damar sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan çayın kötü Kolesterolü düşürdüğü de söylenmektedir. Bunun yanı sıra Alzheimer ve Demans gibi bazı beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkları da koruduğu aktarılan çay için farklı bilimsel çalışmalar bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra çayın zararları da ortaya çıktı.

cay.jpg


Aç karnına tüketilen çayın midede ağrı yaptı ve kişilere rahatsızlık verdiği söylenirken Yemekten sonra tüketilen çayın ise besin değerlerini ortadan kaldırdığı söyleniyor. Yemekten sonra tüketilen çayın besin içerisindeki demir emilimini azalttığı ve kansızlığa neden olduğu gözlemlenmektedir.

Günde 2 ya da 3 bardaktan fazla tüketilen çayın ise içerisinde bulunan kafein oranı nedeniyle çarpıntı huzursuzluk uykusuzluk baş ağrısı gibi sorunlara da yol açabildiğinin altı çiziliyor.

cay-icmek.jpg

ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI AÇIKLANDI


Çayın Kafein oranını azaltmak için uzmanlardan önemli bir püf noktası geldi. Birçok kişi çayı demlerken kuru çay üzerine kaynamış sıcak su eklemektedir. Ancak kaynamış suyun çok az bir kısmını çay üzerine döküp 10 saniye kadar beklettikten sonra kalan suyu da üzerine döktüğünüzde çaydaki kafayı miktarına azaltmış olursunuz.

cay-tuketmek.jpg
En çok çay tüketen ülkeler arasında ilk sırada yer alan Türkiye'nin ardından Afganistan, Libya, Katar ve İngiltere gelmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN