Caz bayramı başlıyor

Caz bayramı başlıyor

Bu yıl 26’ncı kez gerçekleştirilecek İstanbul Caz Festivali için sahne 29 Haziran’da kurulacak. Program kapsamında, Joss Stone’dan Aydın Esen Group’a kadar 300’den fazla yerli ve yabancı sanatçı, topluluk performans sergileyecek. Grammy’li sanatçıların yer alacağı festivalde, çocuk atölyeleri ile Haliç kıyısında konserler düzenlenecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 22 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu sene 26. kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 29 Haziran-18 Temmuz günleri arasında düzenlenecek festival 27 mekânda, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. 50’nin üzerinde konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin efsaneleri ve yeni projeleriyle buluşturulacak.

19-06/07/3-1559939656.jpgJoss Stone

Festivalde Grammy ödüllü şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu Joss Stone; saksofoncu, besteci, yapımcı ve grup lideri kimlikleriyle çağdaş cazın efsane isimlerinden Kamasi Washington; ünlü basçı Michael League’in liderliğindeki Snarky Puppy; 2016’da kendi çabalarıyla yayımladığı, bestelerinden yapımcılığına kadar her şeyi kendi üstlendiği albümü ‘In My Room’ ile iki Grammy kazanan, cazın en genç ve yetenekli isimlerinden bir tanesi Jacob Collier sahneye çıkacak. Ayrıca 35 yıl sonra aynı kadroyla yeniden bir araya gelen 1980 ve 90’ların kült grubu Mozaik, New Conception of Jazz ve e.s.t.’in üyeleri arasında yer alan ödüllü piyanist Bugge Wesseltoft; klavyeci Dan Berglund ve basçı Magnus Öström’den oluşan RYMDEN gibi müziğin yıldız isimlerinin yanı sıra, aralarında füzyon caz ve post-bop esintilerini elektronik unsurlarla zenginleştiren emprovizasyonlarıyla dikkat çeken virtüöz piyanist ve besteci Aydın Esen de bir konser verecek. Müziğini caz, R&B ve hip-hop unsurları etrafında ören besteci ve vokal José James, çağdaş cazın önde gelen piyanistlerinden Bill Charlap, trompette öncü bir isim Paolo Fresu’nun Lars Danielsson ile ikili projesi Summerwind, genç neslin en yaratıcı caz müzisyenlerinden, yapımcı, besteci ve davulcu Makaya McCraven, kuşağının en yetenekli caz piyanistlerinden Shai Maestro; caz, blues ve soul melodilerini ustalıkla bir araya getiren Belçikalı caz şarkıcısı, söz yazarı, besteci Mélanie de Biasio da festivalin konuklarından.  

19-06/07/2-1559939639.jpg

Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü davul sanatçısı Hasan Hürsever ve müzikseverlerin ‘Türkiye Ses Kralı’ olarak tanıdığı Ömür Göksel’e takdim edilecek. Sanatçıların ödülleri, festivalin 2 Temmuz’da Avusturya Kültür Ofis Bahçesi’nde yapılacak açılış gecesinde takdim edilecek. Ödül töreninin ardından dokuz kadın müzisyenin kurduğu Balkan Paradise Orchestra sahneye çıkacak. 

19-06/07/1-1559939607.jpg
MélanIe de BIasIo

HALİÇ KIYISINDA KONSER VERİLECEK

26. İstanbul Caz Festivali bu yıl üçüncü kez bir çocuk etkinliğine programında yer veriyor. 13 Temmuz Cumartesi günü Feriye’de saat 14.00’te başlayacak ‘Çocukça Bir Gün’de, festivalin çocukların dilinden konuştuğu, onlar için tasarlanmış konserler, atölyeler ve performanslarla dolu masalsı bir müzik günü gerçekleştirilecek.

Bu yıl festival, ücretsiz etkinliklerine bir yenisini ekleyerek, Beyoğlu’nun Haliç kıyısında da çeşitli toplulukları izleyiciler ile buluşturacak bir projeyi hayata geçiriyor. 7 Temmuz’da Halıcıoğlu Parkı’nda düzenlenecek ‘Ah Şu Cazlar Blues’lar’, geleneksel müzik ile doğaçlamayı bir araya getirecek. Son dört yılda bütün biletleri tükenen ve bu yıl beşincisi düzenlenecek Gece Gezmesi, Gaye Su Akyol, Ah! Kosmos, Elz & The Cult, The Kites, Eda And, Cava Grande gibi bağımsız sahnenin güçlü ve alternatif isimlerini ve İsrail’den Liraz’ı ağırlayacak. Etkinlik, 4 Temmuz perşembe günü saat 19.00’da.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN