Caz ve Türk Musikisinin birleştiği konser 18 Şubat'ta CRR'de

Caz ve Türk Musikisinin birleştiği konser 18 Şubat'ta CRR'de

Başarılı yorumcu Yaprak Sayar, caz müziğinin ritmik yapısını Türk müziğinin usul ve makamlarıyla birleştirdiği “Caz Musikisi” projesiyle, İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahne alacak. 18 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleşecek konser, saat 20.00’de başlayacak.

Yaprak Sayar’ın sesinin özgün kimliğini bozmadan, caz anlayışıyla yeniden yorumlayacağı eserler arasında; “Yemenimin Oyası”, “Bir Dalda İki Kiraz” , “Karakız” kantosu, “Lütfen” ve “Ilık Yaz Geceleri” tangosu yer alıyor.

19-02/15/yaprak-sayar-2.jpg

Konserde müzikseverler bilinen eserleri yepyeni bir yorumla dinleyecek. Böylece dinleyicilerin, parçalara dair ses hafızalarında yer etmiş izler yenilenmiş olacak.Genç kuşak dinleyiciler ise; beğenilerine hitap eden caz tınıları ile yeniden şekillenen Türk musikisi eserlerini, daha farklı değerlendirme imkânına sahip olacak.

“Caz Musikisi” projesi, Yaprak Sayar’ın 2013 yılından bu yana süregelen çalışmasının bir ürünü. Çalışma, Türkiye'de caz ile Türk müziğini ilk defa bir araya getirmiş olması sebebiyle önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN