Ceza ödememek için son 5 gün! Otomobil sahipleri elinizi çabuk tutun bunu yapmazsanız dev ceza sizi bekliyor

Ceza ödememek için son 5 gün! Otomobil sahipleri elinizi çabuk tutun bunu yapmazsanız dev ceza sizi bekliyor

Otomobili olanların dikkat etmesi gereken düzenleme duyuruldu. Havaların soğuyup kış aylarının gelmesiyle beraber kış lastiği taktırma işlemleri için harekete geçildi. Yeni alınan kararlar üzerine kış lastiği zorunlu hale geldi. Kış lastiği olmayan sürücülere dev ceza...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu hale geldiği açıklandı. Bu yasal zorunluluk üzerine taktırmayan vatandaşlara ise ceza kesileceği bildirildi.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLU

Zorunlu hale gelen kış lastiği sürücünün hem kendi canı hemde karşısındaki kişilerin canını tehlikeye atmaması adına alınan karardır. 2022 yılı verilerine göre kış lastiği takmama cezası ise 1.152 TL olarak belirlendi. Yeni yıla az zaman kalmasıyla bu rakam 2023 yılında da daha da artış görecektir.

GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklar, kar, ıslak, çamur durumlarında önlem amaçlı olarak tercih edilmesi gerekiyor. Seyahat için kış şartlarında tüm araçlar da kış lastiği kullanılması gerektiği belirtildi. Kış şartlarına uygun olarak kış lastiği şartı getirildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN