Cildin Parlamasını Önlemek İçin 6 Kullanışlı Numara İle En Güzel Siz Olun

Cildin Parlamasını Önlemek İçin 6 Kullanışlı Numara İle En Güzel Siz Olun

Cildiniz gün boyunca daha fazla parlamaya mı başlıyor? Cildinizdeki yağ artışı parlamaya mı neden oluyor? Haberimizde cildin parlamasını önlemek için 6 ipucu derledik. İşte bu haberimizden sonra cilt parlamasına son vereceksiniz...

Sabah aynaya son bakışınızı attığınızda hiçbir şey yanlış değildir, ancak bir iş veya okul gününden sonra eve gelir gelmez her şey farklıdır. Bütün gün böyle bir parıltıya sahip miydin? Bu nasıl mümkün olabilir? Gündüz kreminizi değiştirmeli misiniz yoksa güzellik çantanızdaki tüm kremleri yasaklamaya hazır mısınız? Parlak cildi önlemek için size 6 püf noktası veriyoruz. Böylece cildiniz güzel kalır...

istock-1187560717.jpg

PARLAK CİLT NEDİR?

Öncelikle parlak cilt nasıl oluşur? Bunun nedeni artan sebum üretimidir. Yüzünüzde doğal olarak bulunan bir ter tabakası ile birlikte cildinizde yağlı bir tabaka oluşur. Bazı insanlar kendi başına yağlı cilde sahiptir, ancak hormon değişikliklerinden de kaynaklanabilir.

CİLDİN PARLAMASINI ÖNLEMEK İÇİN 6 KULLANIŞLI NUMARA İLE EN GÜZEL SİZ OLUN

wsi-imageoptim-bakim-1.jpg

1. Yiyecek Ve İçecekler

İçtiğiniz su miktarı ve yediğiniz besinler cildinizde görülebilir. Parlak cilt aslında susuz kalmış bir cilttir. Bu nedenle, yeterince su içtiğinizden ve sağlıklı yiyecekler yediğinizden emin olun.

2. Ovma Yasaklandı

Cildinizdeki yağ tabakasını fırçalıyor musunuz? Bu iyi bir yol gibi görünüyor. Ne yazık ki, bu o kadar akıllıca değil, çünkü üst cilt tabakasına zarar verir ve parlama sürecini uyarır. Bunun yerine salisilik asit içeren sıvı bir peeling tercih edin. Bu, ölü deri hücrelerini hafif bir şekilde yok eder.

3. Temizleme İşlemi

Temizlik en önemli kısımlardan biridir. Her sabah ve akşam bir yüz yıkama jeli, ardından gözeneklerinizi kapatmak için bir tonik, bir serum ve nemlendirici gündüz ve gece kremi kullanarak cildinize iyi bakın. Çok iş gibi görünüyor, ancak cildiniz size teşekkür edecek.

4. Makyaj

Makyaj yapmayı sever misiniz? Ardından gündüz kreminizden sonra ve fondöteninizden önce matlaştırıcı bir astar kullanın. Bir astar, gözeneklerinizi daha az görünür hale getirir ve fondöteninizin daha iyi yerinde kalmasını sağlar. Ayrıca matlaştırıcı bir fondöten tercih edin.

5. Sadece Pudra

Bir toz harikalar yaratır. Fondöten veya kapatıcıdan sonra yüzünüzün yağlı bölgelerine ince bir tabaka halinde pudra sürün. Gerçek ışıltılar için pudranızı gün içerisinde yenileyin.

6. Kurutma Kağıtları

Yağın emilmesi için kağıt inceliğinde kağıtları yüzünüzün yağlı bölgelerine bastırabilirsiniz. Bu kağıtlar sadece ciltteki yağı alır ve makyajı temiz bırakır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN