Cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerine ne iyi gelir?

Cilt lekeleri nasıl geçer? Cilt lekelerine ne iyi gelir?

Cilt lekeleri, kadınların en büyük korkulu rüyalarından. Güneş lekeleri ve sivilceler geriye leke ve iz bırakabiliyor. Cilt lekeleri fiziksel olarak bir sorun olmasa da psikolojik olarak kişiyi olumsuz etkiliyor. Bu soruna evde uygulayabileceğiniz basit yollarla çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Cilt lekeleri, genellikle güneş sonrasında ve yanlış kozmetik ürünlerin kullanılması sonucu ortaya çıkıyor. Cilt lekeleri; çene, alın ve yanak bölgelerinde daha yaygın oluyor. Evinizde uygulayabileceğiniz doğal yöntemlerle lekelerinizden kurtulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak,
Doğuştan gelen hastalıklar,
Sivilce,
Kortizon içerikli ilaçlar,
Genetik faktörler,
Vitiligo.

19-11/30/cilt-lekeleri.jpg

NE İYİ GELİR?

Maydanoz: 1 demet maydanozu doğrayın ve kaynar su içerisine atıp 15 dakika kaynatın. Soğuyan maydanoz suyunu süzün ve içerisine 5 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı her gün cildinize sürün.

Karbonat: 1 çay kaşığı karbonatla 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırıp elde ettiğiniz karışımı lekeli bölgelere sürün. Karbonatlı karışımı düzenli kullanmanız durumunda cildinizdeki lekelerden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Zerdeçal: 1 yemek kaşığı zerdeçal, limon suyu, yoğurt, süt ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak bir macun elde edin. Bu karışımı lekeli bölgelerinize sürün.

Bal: 1 yemek kaşığı bal, 1 limonun suyu, 1 tatlı kaşığı zerdeçalı karıştırıp macun elde edin. Bu karışımı lekeli bölgelerinize uygulayın.

Zeytinyağı: 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı karbonat, 2 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırarak bir macun elde edin. Bu karışımı lekeli bölgelerine uygulayın. Yağlı ve karma cilt tiplerine uygun olan bu karışımı, haftada 1 kez uygulayın.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Salatalık: 1 çay bardağı salatalık suyunu 1 tatlı kaşığı yoğurt ve yulafla karıştırıp yüzünüze sürün. Ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Dilerseniz 1 bardak salatalık suyunu 2 tatlı kaşığı şeker ile karıştırıp yüzünüze sürebilirsiniz.

Patates: 1 orta boy patatesi rendeleyip üzerine 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı süt ve alabildiği kadar yulaf unu ekleyip karıştırın. Macun haline getirdiğiniz bu karışımı lekeli bölgelerinize sürün.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN