Çocuklu aileler dikkat! Bu yardım her ay ve karşılıksız olarak yapılıyor! Toplam 1300 TL para yardımı alabilirsiniz

Çocuklu aileler dikkat! Bu yardım her ay ve karşılıksız olarak yapılıyor! Toplam 1300 TL para yardımı alabilirsiniz

İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sevindirici haber geldi. Yapılan açıklamalar üzerine çocuklu ailelere destek verilirken ücret ise çocuk sayısına göre değişkenlik göstereceği belirtildi. Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk yardım ödeneği şartları nelerdir?

Devletten dar gelirli ailelere destekler tüm hızıyla devam ederken gün geçtikçe el uzatılan sayılarda artış görülüyor. Bununla beraber doğum yardımı olarak adlandırılan yeni destek hakkında açıklamalar yapıldı. Doğum yardımı içeriğinde çocuklu ailelere 300, 400 ve 600 TL yarım yapılacağı belirtildi. Destek yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar ise e-devlet üzerinden kolaylıkla başvuruda bulunabilir. Doğum yardım parası nedir, nasıl başvurulur, şartlar nelerdir? İşte detaylar...

DEVLETTEN 600 TL'YE KADAR YARDIM DESTEĞİ

2015 yılından sonra gerçekleşen doğumlar için geçerli olan doğum yardım parası için öncelikle doğumun canlı gerçekleşmiş olması gerekir. Ödeme miktarlarında ise çocuk sırasına bakılarak yeni doğanın kaçıncı çocuk olduğu tespit edilir ve ödemeler düzenli olarak hesaplara yatırılır.

DOĞUM YARDIMI NASIL ALINIR?

Öncelikle doğum yardım parasından yararlanabilmek için ailenin nüfus müdürlüğüne giderek çocuk için KPS kaydettirmesi gerekir. Devamında ise Aile ve Sosyal Hizmetler Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen başvuru dilekçesi eksiksiz ve doğru şekilde doldurularak imzalanır. Başvuru dilekçesi ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmetlere götürülmesi yeterli olacaktır.

DOĞUM PARASI ÖDEME TARİHİ NEDİR?

Doğum yardımı için başvuru yapanların kabul edilmesinden sonra takip eden ay içerisinde hak sahipleri PTT üzerinden giderek ödemelerini alabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN