Çocuklu ailelere büyük müjde! Bin 600 liralık yardım başladı... İşte ASHB yardımından faydalanabileceklerin listesi

Çocuklu ailelere büyük müjde! Bin 600 liralık yardım başladı... İşte ASHB yardımından faydalanabileceklerin listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğunun eğitim masrafını karşılamayan aileler için destek kampanyası başlattı. Maddi durumu olmayan ailelere aylık bin 611 liralık destek ödemesi yapılacak. Başvuru şartları gibi detaylar aşağıdaki haberimizde...

Bu yeni ödeme müjdesiyle vatandaşlar rahat bir nefes alacak. 7-14 yaş arası çocuklara destek ödemeleri yapılıyor. Seçilen destekten kimlerin yararlanabileceği belli oldu. Sübvansiyonun ayda 1611 TL'ye kadar sunulduğu bildirildi. ASHB ücretleri ortaya çıktı. Yardım ödemesi başvuru şartları neler? Sorusu pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda.

Gelir düzeyi düşük aileler çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanmakta, çocukların okul hayatına devam edemediği durumlar olabilmektedir. Çocukların okul masraflarını karşılamanın mümkün olmadığı durumlarda çocuklar erken okumaya yönlendirilmekte ve sosyal hayatlarının zorlaştığı durumlar ortaya çıkabilmektedir. Tüm bu durumlarla karşılaşmamak için Aile Bakanlığı yoksul ailelerin çocuklarına ikramiye ödemeye başladı.

ÖDEMELER 15 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Öğrencilerin öğrenim ücretlerini ödeyemediği durumlarda yardım paketleri tek tek açıklanmaya devam edilecek. Açıklanan destek paketleri SED çerçevesinde 1611 TL'lik destek sunuyor. İhtiyaç sahiplerine yapılan destek ödemeleri 15.01.2023 Pazar gününe kadar devam edecek. E-devlet üzerinden başvuru yapabilir, PTT'den ödeme alabilirsiniz. Başvuru sonrasında hane geliri dikkate alınarak çocuk başına ödeme yapılır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Destek almaları halinde aile veya yakınlarına verilebilecek sosyal kurumlarda bakılan çocuklar.

- Bakım tedbir kararlıyken yaş sınırını tamamlamalarından dolayı, iş ve mesleki eğitim veya öğretime devam edilmesi sırasındaki yaş sınırı nedeniyle sosyal kurumlardan veya bakım ailelerinden ayrılan veya iş ve meslek sahibi olamayan ve kendilerini zor durumda bulan gençler.

- Olağanüstü bir afet, doğal afet, hastalık veya kaza sonucu zarar görenlerin, kendilerinin ve aile üyelerinin temel ihtiyaçlarını belirli bir süre içinde karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlikeyle karşı karşıya kalan kişilerin çocukları ,

Başvurular Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilmekte ve inceleme sonucunda uygun bulunanlara destek verilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN