İşte günün zeka bulmacası! Bir bakışta resimdeki en saf kişiyi bul

İşte günün zeka bulmacası! Bir bakışta resimdeki en saf kişiyi bul

Bu kez karşınıza bir atasözü üzerinden yola çıkarak hazırlanmış bir zeka testiyle çıkıyoruz. Bindiği dalı kesmek deyiminden yola çıkarak hazırlanan testte yer alan kişilerin hepsi elinde testere ile dal kesiyor. Fakat içlerinden biri en olmayacak işi yapıyor. Sizce o kişi kim?

IQ'nuzu test etmek için zeka oyunu: Bu akıl bulmacasında, resimdeki en saf kişinin kim olduğunu bulmaya çalışın. Sadece ortalamanın üzerinde zekaya sahip insanlar en saf insanı 11 saniye içinde görebilirler!

Bu zeka oyunu, soruna bakarken verdiğiniz karara dayalı olarak zeka seviyenizi test etmenize yardımcı olacaktır. Bu IQ testi aynı zamanda zeka bölümünüzü öğrenmenin eğlenceli bir yoludur. Bu eğlenceli oyunlar yaratıcı düşünce ile çözüldüğü için beyin bulmacaları basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir.

kapak-001.jpg

AĞACIN ÜZERİNDEKİ EN SAF KİŞİ KİM?

Bu zeka oyunlarını çözerken, problemi taramanız ve analitik akıl yürütme becerilerini kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Çözüme ulaşmak için biraz farklı bir yaklaşım kullanmanız gerekiyor çünkü cevap hemen önünüzde olmayacak. Bu yüzden, resimdeki bir ağaç dalı üzerinde oturan dört kişi arasında en saf kişiyi belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

EN SAF KİŞİNİN KİM OLDUĞUNU 11 SANİYEDE BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resimde, eylemlerine ve durumlarına göre dört kişi arasında kimin en saf olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

AKIL BULMACASI CEVABI

Resimdeki dört kişinin hareketlerine bakarsanız, hepsi saflığın bir parçası. Ancak, bir saflık düzeni vardır. Öyleyse, azalan sırayla (en saf dan en azına) en saf ve en az saf olanın kim olduğunu görelim:

1. En saf kişi: Oturduğu yerde kendi dalını kesen 4 numaralı kişi, dört kişi arasında en saf olanıdır.

2. En saf kişi: 1 numaralı kişi, 2 numaralı kişi tarafından kesilecek olan dalın üzerinde oturduğu için 2. en saf kişidir.

3. En saf kişi: 2 numaralı kişi, 3 numaralı kişi dalını kestiği için kendisinin de düşeceğini fark etmemiştir.

3 Numaralı kişi, gruptaki en kurnaz ve en zeki kişidir.

1-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN