Çok su içmek çare değil! Suyu bu saatlerde içerseniz vücuda mucizevi etki veriyor: Saati saatine uymak gerekli

Çok su içmek çare değil! Suyu bu saatlerde içerseniz vücuda mucizevi etki veriyor: Saati saatine uymak gerekli

Su içmek vücudumuz için önemli olan etkenlerdendir. Su içmenin ise doğru vakitleri vardır. Her zaman su tüketmek yararlı olarak kabul edilse de doğru zamanda içmek daha önemlidir. eğer gün içerisinde çok fazla su tüketemiyorsanız en azından bu zamanlarda su içilmesine dikkat edilmesi gerekir.

Su içmek vücut için önemli etkenlerden olurken özellikle zayıflamaya karar verildiğinde su tüketimine dikkat etmek gerekir. Su tüketimi yapamayan kişilerin özellikle belirli zamanlarda su içmesi vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Su tüketimi için doğru zaman ve detaylar haberimizde yer almaktadır.

TERLEDİĞİNİZDE

Kişilerin terlediğinde bu sauna, jakuzi ya da hava sıcaklığından ötürü vücut sıvı kaybı yaşamaktadır. Kaslarınız ısınırken, vücudunuzun ısıyı atlatmak için terlemesine karşılık olarak bol su tüketimi gerekir.

REGL DÖNEMİNDE

Regl öncesinde ve esnasında su içmek adet rahatsızlığını hafifletirken şişkinliğin azalmasına da yardımcı olur. Krampların ya da baş ağrılarının en büyük nedeni ise susuz kalmaktır.

HASTA OLDUĞUNUZDA

Hasta olunduğunda su tüketmek iyileşme yolları olarak görülür. İshal, kusma ve ateş gibi belirtilerde su kaybı olacağından karnınız tok olduğunda su tüketimi yapabilirsiniz.

Su içme zamanları

KİLO VERMEK İSTEYENLER

Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olacak en etkili durumlardan biriside su içmektir. Yağların ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kilo vermek isteyenler diyet esnasında su tüketimi yapabilir.

YEMEK YEMEDEN ÖNCE

Yemek yemeden önce bir bardak su içildiğinde kişiler kendini daha tok hissedeceğinden yemeği daha az tüketir. Yapılan araştırmalara bakıldığından yemekten önce su içmenin kadın ve erkeklerin daha az yemelerine ve daha çok su içmelerine yardımcı olduğu tespit edildi.

BAŞINIZ AĞRIDIĞINDA

Baş ağrısı bazıları tarafından çekilmez dert olarak görülsede özellikle migrene eğilimi olanlar her zaman elinizin altın su bulunması gerektiği söylenir. Baş ağrısının başlamasıyla beraber su tüketimi yapabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN