Cüneyt Arkın kızının hasretiyle göçtü: Kızım acılar içindeyim! Gizli mektubun her satırı yürek yaktı

Cüneyt Arkın kızının hasretiyle göçtü: Kızım acılar içindeyim! Gizli mektubun her satırı yürek yaktı

Geçtiğimiz günlerde ani ölümü ile herkesi yasa boğan Yeşilçam'ın en büyük isimlerinden olan Cüneyt Arkın'ın kaybı hala tazeyken, ona ait olan bir mektup da ortaya çıktı. İlk eşinden olan kızına yazdığı mektubun her detayı kahretti. İşte yüzünü göremediği kızına yazdığı o acı mektup

Türk sinemasına çok sayıda kült eser bırakan Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın 85 yaşında hayata veda etti. Usta oyuncunun vefat haberi yakınları kadar sevenlerini de derin bir yasa boğdu. Çok sayıda kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle defnedilen Arkın'dan geriye kalan filmleri oldu. Usta oyuncuya yakın dostlarından duygulandıran vedalar yaşanırken, Arkın'a ait olan bir mektupta gün yüzüne çıktı. İlk evliliğini yaptığı Güler Mocan'dan olan kızı Filiz Canlı'ya, yıllar önce yazdığı mektup herkesi derinden etkiledi. İşte her satırında hasret kokan o mektup.

cuno.jpg

CÜNEYT ARKIN'DAN GÖREMEDİĞİ KIZINA ACI MEKTUP

İlk evliliğini 1965 yılında Güler Mocan ile yapan Cüneyt Arkın'ın bu evlilikten Filiz isimli bir kızı oldu. Evliliği 4 yıl süren Arkın 1969 yılında Mocan'dan boşandı. Boşanmanın ardından Güler Mocan'ın kızı Filiz'i arkına göstermediği iddia edildi. Kızına olan hasretini mektuplara yazan Arkın'ın o mektubu ortaya çıktı.

hasret.jpg

"GÜNLERDİR CEHENNEMİN DİBİNDEYMİŞİM GİBİ ACI İÇİNDEYİM"

Her satırında kızına olan özlemini dile getiren Cüneyt Arkın, mektubunda kızına he defasında gittiğini ama annesinin kendisine göstermediği yazıyordu. Ölümün ardından tekrardan ortaya çıkan mektupta acılar içinde kıvrandığını belirten Arkın şu satırlara yer vermiş:

"Canım yavrum Filiz'im. Sana bunları yazmamın bir sebebi var. Bugün 10 Mart 1968, Kurban Bayramı'nın birinci günü. Bugün yine annen seni bana göstermedi. Telefonları yüzüme kapatıyor, mektuplarımı okumuyor. Senden ayrılalı iki ay oldu. Seni bin yıl görmemiş gibi özledim. Artık tatlı yüzün, yavaş yavaş hafızamdan siliniyor. Göğsüme dokunan o küçücük elinin sıcaklığı azaldı. Günlerdir cehennemin dibindeymiş gibi acılar içindeyim. Bin kere adını fısıldadım. Bin kere Allah'a dua ettim seni bana göstersin diye. Korkular içinde sana geldim. Bana kapıyı açmayacaklarını bile bile."

haso.jpg

"MAVİ DANTELLİ BİR ELBİSEN VARMIŞ"

"Eve karı-koca iki dostumu gönderdim. Ben de köşede bekledim. Kadın hamileydi, yüzü çilli, şefkatli bir çocuk beklemenin mutluluğu içindeydi. Ama benim kadar korku içindeydiler. Teyzelerin onları kovmuş. Annen seni pencereden olsun görmeme razı olmamış. Sen teyzenin kucağındaymışsın, mavi dantelli bir elbisen varmış. Tatlı tatlı gülüyormuşsun. Yaramazlık yapıp utanıyor sonra başını saklıyormuşsun. Bir babadan çocuğunu hangi kuvvet ayırır. Buna hangi yürek razı olur?"

İŞTE CÜNEYT ARKIN'IN KIZI FİLİZ'İN ŞİMDİKİ HALİ

cuneyt.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN