Daha İyi Uyumak İçin Artık Koyunları Saymanıza Gerek Yok! İşte 5 Yoga Hareketi

Daha İyi Uyumak İçin Artık Koyunları Saymanıza Gerek Yok! İşte 5 Yoga Hareketi

Uyumakta sorun mu yaşıyorsunuz? Uykusuzluk yaşam kaliteniz mi etkiliyor? Bu beş yoga hareketi, koyun saymaktan daha hızlı uykuya dalmanızı sağlayacak. İşte uyku düzeniniz için etkili 5 yoga hareketi...

Birçoğumuz uykuya dalmakta zorlanıyoruz ve çoğu zaman kendimizi uykuya geçebilmek için sağa sola savuruyor ve dönüyoruz. Uykusuzluk çekiyorsanız, durumu hafifletmek için birkaç yoga hareketi denemelisiniz. İyi haber şu ki, basit bir yoga seansı uyku düzenlemelerinde bize yardımcı olabilir. Yoga, yoğun, kalp atışlarını hızlandıran bir egzersiz olmak zorunda değildir. Gerçekte, pozların vücudunuza getirdiği son derece ince ve küçük ayarlamalar, evde yapılan hafif bir yoga uygulamasının en faydalı yönlerinden bazılarıdır. İşte daha iyi uyku için beş yoga hareketi;

1. TRİKONASANA:

1-trikonasana-pexels-marta-wa-0-1200x3877.webp

Trikonasana ikiye ayrılır. Önce sola, sonra sağa dönün. Bacaklar birbirinden uzakta ve tamamen düz durmak önemlidir.

Üçgen pozisyonu bacakları ve diz kaslarını germek için faydalıdır. Ayrıca hamstring kaslarını, baldır kaslarını ve omuzları gerin. Düzenli egzersiz bu nedenle bu fiziksel bölümleri güçlendirecektir. Daha iyi uykuya yol açan stresi azaltmaya yardımcı olur.

2. BHUJANGASANA:

2-bhujangasana-pexels-marta-w-1200x4000.webp

Bhujangasana, geriye doğru eğilen, yatar bir harekettir. Göğüs, omuz ve karın bölgesini esnetirken omurgayı güçlendirir. Duruş, vücudun yorgunluğu ve gerginliği serbest bırakmasına yardımcı olur.

3. HALASANA:

3-halasana-gettyimages-118162-x801.webp

Saban Duruşu veya Halasana, bacakların omurgasını, omuzlarını ve sırtını esnetir, üst sırt ve göğsü açar. Mide organlarını uyarır ve zihni rahatlatarak dinlendirici bir uyku sağlar. Bu poz için kollarınız yanlarda, avuç içi aşağı bakacak şekilde sırt üstü yatın. Ardından çekirdek kaslarınızı kullanarak ayaklarınızı yerden kaldırın ve bacaklarınızı dikey olarak kaldırın.

Bunu derin bir nefes alırken yapın. Ayak parmaklarınız yere değene kadar bacaklarınızın 180 derecelik bir açıyla başınızın üzerinden geçmesine izin verin. Bu poz özellikle menopoza giren bayanlar için faydalıdır.

4. DESTEKLİ VAJRASANA:

4-vajrasana-with-support-pexe-1200x3840.webp

Vajrasana bizi sakinleştirir, stres ve kaygıyı giderir. Sonuç olarak, iyi bir gece uykusu almamıza yardımcı olur. Aynı zamanda sindirime ve karın yağlarının azalmasına yardımcı olur. İnsanların kilo vermesine yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

5. JANU SIRSASANA:

5-janu-sirsasana-pexels-elina-1200x3744.webp

Janu sirsasana, sert olan hamstringler ve baldırlar için iyi bir esnemedir. Baş-diz pozu, gerginliği azaltmak ve zihni rahatlatmak için de faydalıdır. Menstrüasyon krampları veya menopoz semptomlarından muzdaripseniz, bu poz çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN