Dermatologların Sır Gibi Sakladığı Cildini Güzel Tutmak İçin Yaptığı 8 Şey! Bundan Sonra Cildiniz Işıl Işıl Olacak

Dermatologların Sır Gibi Sakladığı Cildini Güzel Tutmak İçin Yaptığı 8 Şey! Bundan Sonra Cildiniz Işıl Işıl Olacak

Tertemiz kusursuz bir cilde sahip olmayı herkes çok ister. Peki sağlıklı ve iyi bir cilde sahip olabilmek için ne yapılmalı? İşte dermatologların sır gibi sakladığı herkesle çok paylaşmadıkları altın değerinde o bilgiler...

Yaşlanma belirtileri olmayan pürüzsüz bir cilt mi? Hepimiz onu istiyoruz. Üzerinde tam kontrole sahip olmasak da. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak için yapabileceğimiz birkaç şey var. Dermatologlar buna nasıl yaklaşılacağını herkesten daha iyi bilir. Bu nedenle dermatologların cildini güzel tutmak için her gün yaptıkları 8 şeyi paylaşıyoruz.

BU HİLELER CİLDİNİZİN DAHA SAĞLIKLI VE DAHA GENÇ GÖRÜNMESİNE YARDIMCI OLACAK

basliksiz-3.jpg

1. SATEN BİR YASTIK KILIFI ÜZERİNDE UYUYUN

Saten bir yastık kılıfı üzerinde uyuyarak pek çok sorunun önüne geçebilirsiniz. Sadece bir geceden sonra yüzünüzdeki o sinir bozucu uyku kırışıklıkları tarih olacak. Ayrıca yatmadan önce yüzünüze sürdüğünüz cilt ürünleri yastık kılıfınız tarafından emilmez.

taze-meyve-ve-sebze-nasil-secilir-e0009203-a2fb-46be-990f-dbeafe11ed9f.jpg

2. BOL MEYVE VE SEBZE TÜKETİN

Dermatologlar her zaman meyve ve sebze yemeyi önerirler. Yeterli meyve ve sebze yiyerek vücudunuza yeterli miktarda antioksidan sağlarsınız. Sağlıklı görünen bir cilt elde etmek için bu çok önemlidir.

kak-polzovatsya-naushnikami.jpg

3. KULAKLIKLARINIZI KULLANIN

Telefonunuzun klozet kapağından daha fazla bakteri içerdiğini biliyor muydunuz? Dermatologlara göre, telefonunuzu kulağınıza götürmek akıllıca değil. Telefonunuzu kullanırken kulaklık kullanmak cildinize hiçbir zarar vermez.

basliksiz-4.jpg

4. EKLENEN ŞEKERLERİ ATLAYIN

Dermatologlar bunu yıllardır biliyorlar: şeker cildiniz için iyi değil. Eklenen şekerdeki moleküller, kolajeninizi sertleştirerek kırışıklıkların daha hızlı gelişmesine neden olabilir. Hiç şeker tüketmemenin son derece zor olduğunun farkındayız, ancak kahve veya çayınıza sadece bir kaşık atayarak zaten çok iyi bir şey yapıyorsunuz.

1621322475695-gun.jpg

5. KENDİNİZİ GÜNEŞTEN KORUYUN

Güneşli tatil yerlerindeki tatillerde vücudumuza bol miktarda güneş kremi sürüyoruz. Ancak ilkbaharda ilk güneş ışınları göründüğünde, onu tamamen unuturuz. Ancak dermatologlar bize yılın hangi zamanı olursa olsun güneşin her zaman güneş olduğunu söylüyorlar. Ve o kadar yoğun hissetmediğinde bile yüzünüze güneş kremi sürmeniz önemlidir. UV radyasyonu kırışıklıklara neden olur!

balik-yagi-faydalari-2.webp

6. YETERLİ VİTAMİN ALIN

Dermatologlar, aldıkları vitamin miktarına çok dikkat ederler. Cildinizi genç ve sağlıklı tutmak için dermatologlar yeterince balık yağı almanızı önerir. Ek olarak, farklı B vitaminleri de cildinizi iyileştirebilir.

5e05df8a5542800e1c594d87.webp

7. SICAK DUŞU ATLAYIN

Her sabah sıcak duş alıyor musunuz? Çok rahatlatıcı, ama o kadar akıllıca değil. Sıcak duş, birçok yağın ciltten çıkmasına neden olur. Ayrıca cilt iltihabı daha hızlı oluşabilir ve kuru lekelere neden olabilir.

626541674e3fe10244608a3a.webp

8. DOĞRU ÜRÜNLERİ KULLANIN

Cildinizi her sabah ve akşam bir temizlik rutini ile şımartmak önemlidir. Mümkün olduğunca az katkı maddesi içeren bir temizleme jeli, gündüz kremi, gece kremi veya serum seçerek başarılı olursunuz. Sadece cildinize zarar verecek çok parfümlü ürünleri atlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN