Devletten 80 yaş altına müjdeli haber! Bir form dolduran 4.400 TL destek parasını kapacak: Bakan yüzleri güldürdü!

Devletten 80 yaş altına müjdeli haber! Bir form dolduran 4.400 TL destek parasını kapacak: Bakan yüzleri güldürdü!

Bakan Yanık açıkladı! 18-80 yaş arası herkesin faydalanacağı 4400 TL destek nasıl alınır? Nasıl başvurulur? Tarihleri kaçıranlar yararlanamıyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından duyurulan 18-80 yaş arası vatandaşların 4.400 TL'ye kadar yardım edinmesi için tek evrakla başvurabilecekleri açıklamasıyla, emekli ve memur maaşlarında dikkat çeken bir artış yaşanmış oldu. 

2023 YILINDA ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINDA ARTIŞ: E-DEVLET BAŞVURUSU GEREKİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yılı asgari ücret, emekli ve memur zammının da etkisiyle 18-80 yaş arası vatandaşların tek belge ile 4 bin 400 TL'ye kadar destek başvurusunda bulunabileceğini açıkladı. maaşlar. Bu maaşlara yapılan zamları herkes yakından takip ediyor. 

 

Derya Yanık

 

ÖDEME TUTARLARI ARTIRILDI

Bakan Yanık yaptığı açıklamada, ödeme tutarının Ocak'tan Temmuz'a kadar 3 bin 336 TL'den 4 bin 336 TL'ye çıkacağını belirtti. Bu da 1.000 TL'lik bir artışa neden oluyor. 65 yaş emekliliği ve maluliyet maaşı gibi diğer önemli yardımların miktarları da arttı. e-Devlet uygulamalarından yararlanmak isteyen 18-80 yaş arası vatandaşlar tek belge ile 4.400 TL'ye kadar başvuru yapabilirler.

 

BAŞVURU SÜRELERİNE DİKKAT EDİN

Bakan Yanık, bu başvuru süresinin kısıtlı olduğunu ve vatandaşların başvurularını yapmamaları durumunda kayıplar yaşayacaklarını vurgulayarak, “Kaçıran cayır cayır yanar” diye uyardı. 2023 yılının gelmesiyle asgari ücret, emekli ve memur maaşlarındaki artış, tüm vatandaşlar için hayatı kolaylaştırıcı bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarla destek ödemelerindeki artış sayesinde tüm vatandaşlar hak ettikleri destekleri alma şansı elde ediyorlar. Ancak, e-Devlet başvurusu yapmak isteyen vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Süre kısıtlı olduğundan, vatandaşların dikkatli olmaları ve başvurularını yapmaları önemli. Bakan Yanık'ın tavsiyesiyle, vatandaşların başvurularını kaçırmamaları gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN