Devletten dar gelirliye yardım eli! Doğal gaz, elektrik, yakacak için 2.500 TL'ye kadar yardım ödemesi... T.C Kimlik kartı ile başvuran yardımı alacak!

Devletten dar gelirliye yardım eli! Doğal gaz, elektrik, yakacak için 2.500 TL'ye kadar yardım ödemesi...  T.C Kimlik kartı ile başvuran yardımı alacak!

Devlet tarafından bazı koşullarda vatandaşlara destek ödemeleri yapılıyor. Elektrik desteği kapsamında ailedeki kişi başına göre para yardımı yapılıyor. Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Elektrik ve doğal gaz desteği kapsamında milyonlarca vatandaşa ödeme yapılıyor. Destek tutarlarının miktarı hanede yaşayan kişi sayısına göre hesaplanıyor. Öte yandan yakacak yardımı da başladı. Başvuru için sadece T.C. Kimlik kartı yetiyor.

Devlet bazı koşulları sağlayan dar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek elini uzatmaya devam ediyor. Ailede kişi başına değişen elektrik yardımı üzerine doğal gaz ya da soba ile ısınan ailelere ise yakacak temini edileceği belirtildi. Devlet yardımların fiyatlarını hanede bulunan kişi sayısına göre farklı olarak açıklarken vatandaşlar ise kimlerin başvuruda bulunabileceğini ve nereye başvuracağını araştırmaya başladı. İşte, doğal gaz, elektrik ve yakacak yardımına ilişkin merak edilenler haberimizde yer almaktadır

DOĞAL GAZ YARDIMI

3294 sayılı kanun kapsamında olan ya da dönemsel ihtiyaç sahibi olan kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamaması durumunda vakıflar ve devlet aracılığıyla doğal gaz yardımı yapılmaktadır. E devlet üzerinden başvuruların başladığı bu destek için öncelikle doğal gaz aboneliğine sahip olunması gerekir.

E-devlete üzerinden destek programları kapsamında TC vatandaşların başvuru yapacağı adreste ikamet ediyor olması gerekir. Aynı zamanda ise ön eleme kriterleri geçen SYD vakıflar tarafından hak sahipleri kişilerin alacağa desteğe karar verir. 2022 yılı için geçerli olan destek tutarı en az 900 TL olurken en çok ise 2.500 TL olarak belirlendi.

YAKACAK YADIMI

Yakacak yardımı için hanede bulunan 18 yaşından büyük aile bireyi başvuruda bulunabilir. Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekir. Verilecek olan kömür miktarı ise kişilerin bulunduğu bölgenin iklim durumuna göre de farklılık gösterir. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bu miktarlar geçmiş yıllarla doğru orantılı devam edeceği belirtildi.

yakacak yardımı

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi kişilerin başvurabileceği bu destek herhangi bir kuruma başvuru yapılmadan hak sahiplerinin TC kimlik kartı ve elektrik faturasıyla PTT'ye gitmesi yeterli olacaktır. Aynı zamanda düzenli sosyal yardım alan kişilerde hane başvurusunda bulunabilir.

HANE SAYISINA GÖRE ELEKTRİK YARDIMI

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh,

3 kişilik hanelere aylık 100 kWh,

4 kişilik hanelere aylık 125 kWh,

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı olarak nakdi destek verileceği belirtildi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN