Dil yarası neden olur? Dil yarası nasıl geçer?

Dil yarası neden olur? Dil yarası nasıl geçer?

Dil yarası, günümüzde hemen hemen herkesin başına gelen bir durumdur. Dil yarası, kişinin bir şeyler yiyip içmesini engeller. Hatta bazı durumlarda konuşması bile zorlaşabilir. Evde uygulayabileceğiniz basit yollarla bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Dil yarası, enfeksiyon, iltihap ya da dilin ısırılması gibi nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Dil yarası sorunuyla karşı karşıya kalan kişiler internette bu rahatsızlıklarına çare arıyor. İlaç kullanmak istemeyen kişiler için evde bulunan malzemelerle uygulayabileceği doğal tedavi yöntemlerini sizler için hazırladık. İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Dilin ısırılması,
Yetersiz ağız hijyeni,
Enfeksiyonlar,
Ağız enfeksiyonları,
Çeşitli virüsler,
Dilde oluşan kesilmeler,
Bazı hastalıkları,
Yetersiz beslenme,
Kansızlık,
Diyabet,
Vitamin eksikliği,
Ağız kanserleri,
Alerji.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Sıvı tüketimi: Vücudunuzun susuz kalması ağız kuruluğuna neden olur ve bu da yaraların geç iyileşmesine neden olur. Bu nedenle bol su tüketerek yaralarınızın iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Dil yarası olan kişiler soğuk su tüketmeli, sıcak içeceklerden kaçınmalıdır. Öte yandan kafeinli içecekler ve alkolden de uzak durulmalıdır. Kafein ve alkol, dili tahriş edebilir.

Tahrişe neden olan yiyecekler: Baharatlı yiyecekler, asitli ve kafeinli içecekler, alkol ve sigara dilde tahrişe neden olmaktadır. Dilinizde yara varsa yumuşak gıdaları tüketmeniz daha faydalı olacaktır. Yoğurt ve dondurma dilinizi yatıştıracak ve yaralarınıza iyi gelecektir. Bu dönemde portakal suyu, domates, tarçın ve nane gibi yiyeceklerden uzak durmanız da fayda var.

19-11/21/dill.jpg

Gargara: Dil ısırmalarının ardından ağızda oluşan yaralar için ağzınızı soğuk suyla çalkalayın. Soğuk su ağızdaki enfeksiyonu önleyecektir.

Buz uygulama: Dilde ağrı ve yanma varsa ağzınıza alacağınız bir küp buz işinizi görebilir. Buz, dildeki acı hissini azaltacak, dildeki kuruluğu önleyecek ve şişlikleri indirecektir.

Karbonat: Karbonat, dildeki ağrıyı gidererek ağrıyı önleyecektir. Aynı zamanda karbonat bakterileri de öldürür. Yarım çay kaşığı karbonatı bir miktar su ile karıştırarak macun kıvamına getirin ve dilinizdeki yaraların üzerine sürün. Dilerseniz karbonat ve suyla hazırlayacağız bir gargarada yapabilirsiniz.

Aloe vera: Aloe veranın birçok iyileştici özelliği olduğu bilinmektedir. Aloe vera yaprağını keserek içerisindeki jeli çıkarın ve dilindeki yaralı bölgeye sürün. Böylece hem yaralarınız iyileşecek hem de iltihaplanma azalacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN