Diriliş Ertuğrul Albastı kimdir?

Diriliş Ertuğrul Albastı kimdir?

Ali Ersan Duru kimdir? Kaç yaşında ve nereli? sorusu dün akşam yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra merak edilip sorgulanıyor. Peki Albastı kimdir? Ne demek? Diriliş Ertuğrul dizisinde Albastı isimli karaktere hayat veren Ali Ersan Duru ve albastı hakkında merak edilen detaylar haberimizde....

Ali Ersan Duru kimdir? Kaç yaşında ve nereli? sorularının cevabı haberimizde. Peki Diriliş Ertuğrul Albastı kimdir? Ne demek? Diriliş dizisindeki Albastı karakteri google gibi arama motorlarında araştırılıyor. Diriliş'te İlbilge Hatun'un ağabeyi olan Albastı, baskınlara sebebiyet veren isimlerin başında gelmektedir.  Diriliş Ertuğrul dizisine Albastı isimli karakter ile katılan Ali Ersan Duru hakkındaki detayları merak edenler haberimizden öğrenebilir. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL ALBASTI KİMDİR? 

TRT1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'da Albastı karakteri dikkatleri çekiyor. Ali Ersan Duru'nun canlandırdığı Albastı hakkındaki detaylar yazımızda. Albastı Kayı Obası'nın yaşadığı baskınların arkasındaki isimlerin başında olduğu tespit edilen Albastı, oba beyinin ve arkadaşlarının kellesini Konya'ya götürmeye geldiğini ifade eden Albastı, kardeşi İlbilge tarafından ise uyarılmıştır. 

18-12/20/ali-ersan-duru-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli.jpg

ALBASTI NE DEMEK?

Albastı bir varlığın adından daha ziyade, neden olduğu hastalığı ifade eder. Alvastı veya Alpastı da denir. Sibiryada Albasta olarak da bilinir. Albasmak (bazı Türk dillerinde Alvasmak, Alpasmak) fiili ile de kullanılır. Bu fiil Albastı olmak anlamına gelir. Albastı olan kişiye Albıstar adı verilir. Boğucu sıkıntı. Sara hastalığı. Lohusahumması denilen ve yüksek ateşle ortaya çıkan, temizliğe dikkat edilmediği için meydana gelen hastalık. Bunlara bağlı baygınlık. Bir çeşit korku halidir. Gebe kadın kan kaybetmeye başladığında değişik varlıklar görmeye başlar. En çok korktuğu şey gözünün önüne gelir. Bunun sonucunda bazen bayılır. Alkarısı o esnada göğsüne dizleriyle çökerek soluğunu keser. Hatta ölüme bile neden olabilir.

Gebe kadın yiyemez, içemez, nefesi daralır. Bu durumdan kurtulması için “Al Ocağı”na götürülür. Bu yer genelde kutlu bir mekandır ve bir evliya mezarıdır. “Kulbastı” biçimiyle de Adıge diline geçmiştir. Albastı ve Kulbastı ayrıca isimleri farsça kökenli olan Aleybanı (Alyabani) ve Kuleybanı (Gulyabani) adlı varlıkları da akla getirmektedir. Aleybanı, Albastı'nın Fars kültürüyle etkileşiminin bir ürünüdür. Aynı şekilde Gulyabani de, Kulbastı (Gulbastı)'nın bir yansımasıdır. Ayrıca Udmurt ve Mari dillerinde de Alvasta ve Alvastı olarak yer almaktadır. Al Ana ile de bağlantılı görünmektedir.

18-12/20/ali-ersan-duru-kimdir-kac-yasinda.jpg

ALİ ERSAN DURU KİMDİR? 

19 Eylül 1984 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Ali Ersan Duru, oyunculuğa on sekiz yaşındayken karar verdi. Osmangazi Üniversitesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Aynı dönem içinde amatör tiyatro hayatına başladı. Öncelikle Osmangazi Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ile çalışmaya başladı. 2008'de Diyalog Sanat'ta ilk oyunculuk eğitimini aldı.

Ardından Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları'na katıldı. Üç yıllık bir tiyatro eğitimi aldı.

YER ALDIĞI PROJELER

2010 Lale Devri Konuk Oyuncu
2011 Başrolde Aşk Yardmcı Karakter
2011 Hayat Devam Ediyor Berat Altındağ Yardımcı Karakter
2013 Yağmurdan Kaçarken Korkmaz Yardımcı Karakter
2013 Bugünün Saraylısı Fatih Soysal Başrol
2014 Gönül İşleri Başrol
2015 Aşk Zamanı Fikret Başrol
2016 Şahane Damat Mehmet Çırağan Başrol
2018 Kalbimin Sultanı Mahmud Sultan Başrol

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN