Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi Diriliş Osman ne zaman başlıyor?

Diriliş Ertuğrul’un devam dizisi Diriliş Osman ne zaman başlıyor?

Diriliş Ertuğrul dizisinin final yapmasının ardından devam dizisi niteliğindeki Diriliş Osman heyecanla beklenmeye başladı. Diriliş Osman dizisinin ilk fragmanı da yayınlandı. Merakla beklenen dizinin bu ay (Ekim 2019) ATV ekranlarında izleyiciyle buluşması bekleniyor. İşte Diriliş Osman oyuncu kadrosu, Burak Özçivit'in canlandıracağı Osman Bey karakteri ve tüm detaylar...

Diriliş Ertuğrul dizisi 2019'un Mayıs ayında final yaparak ekranlara veda etti. Diriliş Ertuğrul'un devam dizisi olan Diriliş Osman ise bu sezon ATV ekranlarında olacak. Dizide Osman karakterine Burak Özçivit hayat verecek. 

DİRİLİŞ OSMAN YENİ SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diriliş Osman dizisinin Ekim ayında ekranda olması bekleniyor. Ancak net bir gün açıklanmadı. Diriliş Osman dizisinde, Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey ve Osmanlı Devleti'nin kurulması hikayeleştirilecek.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 150. BÖLÜM SEZON FİNALİ FRAGMANI

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEZON FİNALİ ÖZETİ

İlbilge Sırma'nın gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Sırma'nın Beybolat'ın mezarında buluştuğu adam konuşuyor. Sırma ona Alpleri vermişti. Berke Han'ın yolladığı altınları geri almak isteyen Sırma'nın alpler karşılığında aldığı vaat buydu. Sırma'nın gerçek yüzü ortaya çıkkınca sıra Taşkınbey'e geliyor. Taşkın benim alakam yok diyerek işin içinden çıkmak istyor. Ama Turgut Alp ona izin vermiyor. Adam konuşmaya devam ediyor. Tüm gerçekleri herkesin ortasında itiraf ediyor. Sırma Hatun'un altınları aldığını ve Taşkınbey'in de bu altınlarla bey olduğunu duyuruyor. Taşkınbey'in gerçek yüzü ortaya çıkınca görevden alınıyor. Buna direnmek istese de başarılı olamıyor. Turgut Alp, Taşkınbey'in bu direnişini canıyla ödetiyor. İlbilge altın için reyini satanları görevlerinden atıyor. Sırma'ya da çadırında hapis suçu veriliyor. İlbilge, Sırma'nın yediği tüm haltları öğrenip hükmünü öyle kesmek istiyor.

Ertuğrul ile Berke Han içlerindeki hainlerden kurtulup anlaşmalarını kucaklaşarak kutluyorlar. Ertuğrul, Alem'i İslam'ı zalimlerin elinden birlikte kurtaracaklarına inanıyor. Ve bu ittifakla yola çıkılıyor. Kurtuluş amacıyla yola çıkan Ertuğrul'un yamacında Turgut Alp, Bamsı ve oğlu Gündüz de var.

ERTUĞRUL İLE BERKE HAN BÜYÜK OYUNU BOZUYOR

Ertuğrul Berke Han ile konuşuyor ama anlaşma olmuyor. Ama Arıkbuka için çok daha kötüsü oluyor. Ertuğrul, Berke Han'a yanında bir hain olduğunu söylüyor. Kırat, Ertuğrul'un bu gerçeği ortaya çıkarmadan ölmesini istiyor. Kırat, Arıkbuka'ya Ertuğrul'un Anadolu'ya gidiş yolunu açıklıyor. Ve Arıkbuka Ertuğrul'un önünü kesiyor. Ancak beklemediği bir manzara ile karşılaşıyor. Berke Han da orada ve Arıkbuka'ya o hain adını verdiğini söylüyor. Ava giderken avlanan Arıkbuka büyük bir yıkım yalıyor ve tüm adamları öldürülüyor. Arıkbuka yine de akıllanmıyor ve hepsinin kellesini alacağını söylüyor.

19-09/05/dirilis-osman.jpg

DİRİLİŞ OSMAN KONUSU

Bilindiği üzere Orhan Bey ve Osman Bey’in kabirleri ise Bursa da bulunan Tophane’de bulunuyor. Osman Bey 1281 – 1326 yılları arasında yaşamıştır. Toplam 45 yıl devletin başında kalmıştır. Osman Bey Selçuklu devletinin önemli beyliklerinden olan ve Kastamonu’da bulunan Çobanoğulları Beyliği’nin yıkılışına kadar onlara bağlı kaldı. Çobanoğulları Beyliği dağılınca Uç beyi olarak Anadolu Selçuklu devletine bağlı devam etti.

Türkiye Selçuklu Sultanı III. Alaeddin Keykubat’ın İlhanlı hükümdarının yanına götürülüp gözaltına alınması üzerine kendi beyliğini kurdu ve bağımsızlığını ilan etti. Sonrasında Ahilerin lideri Şeyh Edebali’nin kızıyla evlenerek bu teşkilatın da desteğini sağladı. Osman Bey Bizans Tekfurları ile savaştı ve onlardan Karacahisar, Yarhisar, İnegöl, Yundhisar ve Yenişehir’i aldı.

Gücünü sonunda gösteren Osman Bey’in İzmit’e kadar ilerleyince Bizans İmparatoru, tekfurlar ile anlaşarak Osman Bey’i durdurmak için bir ordu hazırladı ancak bu ordu Osman Beyin ordusu karşısında  üzerine Koyunhisar Savaşı’nda kaybetti.

MEHMET BOZDAĞ'IN DİRİLİŞ OSMAN AÇIKLAMASI

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, Diriliş Osman ile ilgili şöyle konuşmuştu:

"Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

BURAK ÖZÇİVİT HAZIRLANIYOR

Başrol oyuncusu Burak Özçivit, bu rol için tam bir yıldır binicilik, dövüş, kılıç ve tarih dersleri alıyor. Burak Özçivit tam bir yıl önce bu rol için mesaiye başladı. 

Burak Özçivit (Osman Gazi Osman Bey)

1984 İstanbu doğumlu ola Burak Özçivit 34 yaşındadır. Türkiye’nin son dönemde yetiştirdiği önemli değerlerden biridir. Oyuncu ve eski mankendir.  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan Burak Özçivit’in eğitimi Fotoğrafçılık üzerindedir Aslen Gaziantepli olan yakışıklı oyuncu yakışıklılığı tescilli olanlardandır.

2005 yılında Best Model of Turkey seçilmiştir. Baba Ocağı dizisinde Güven karakterine hayat verince dizi sektörünün tadını alan ve önemli bir para kazanan Burak Özçivit daha sonra Küçük Sırlar dizisinde Çetin karakterine hayat vermiştir. Çalıkuşu dizisinde Kamran karakteri yer aldığı en önemli dizilerdendir. Daha önce Muhteşem Yüzyıl dizisinde de Malkoçoğlu karakteri le beğeni toplamıştır. 

Fahriye Evcen’le Aşk Sana Benzer filmi ile izlenme rekorları Kıran Burak Özçivit Hüzünden Öte dizisinden önce Kara Sevda dizisi ile milyarlarca insanın karşısına çıkmış ve dizi sayısız ülkede yayınlanmıştır.

DİRİLİŞ OSMAN OYUNCULARINDAN BAZILARI

Hülya Darcan (Hayme Ana)

Batuhan Karacakaya (Dündar Bey)

Kaan Taşaner (Gündoğdu)

Didem Balçın (Selcan Hatun)

DİRİLİŞ OSMAN FRAGMANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN