Diş eti çekilmesi nasıl geçer? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesi nasıl geçer? Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesi günümüzde en yaygın diş rahatsızlıklarındandır. Diş eti çekilmesi, dişleri saran diş eti dokusunun geriye doğru çekilmesidir. Evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle bu hastalığınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

 

Diş eti çekilmesi birçok kişide görülen yaygın bir problemdir. Ancak kişiler diş eti problemlerinin olduğunun farkına varmazlar. Diş eti çekilmesi genellikle diş hassasiyeti belirtisiyle başlar. Peki bu duruma doğal yollarla ne iyi gelir? İşte bilmeniz gerekenler…

BELİRTİLERİ

Diş fırçalarken ya da normal zamanlarda diş etlerinde oluşan kanama,
Sert yiyecekler yerken diş etlerine kanama olması,
Diş etlerinde şişkinlik ya da kızarıklık,
Dişin uzun gözükmesi.

19-11/30/dis-eti-cekilmesijpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Karanfil: Her yemek sonrası ağzınıza 2, 3 tane karanfil alın. İçerisindeki antiseptik özelliği ile karanfil, diş eti çekilmesine neden olan bakterileri önler.

Aloe vera: Hasarlı dokuları onaran aloe vera, diş eti tedavisinde işe yaramaktadır. Aloe vera ağızda oluşan enfeksiyonları ve plak birikimini önleyerek diş eti çekilmesini engeller.

Zerdeçal: İçerisindeki antioksidan özellikler sayesinde zerdeçal, ağrı, şişme ve iltihaplanmayı azaltır. Ağızda oluşan bakterileri önleyen zerdeçal, diş eti çekilmesini engeller.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Misvak: İçerisindeki mineraller ile diş etlerini güçlendiren misvak, diş minelerine faydalıdır.

Yeşil çay: Diş ve diş etleri arasındaki bağlantıyı güçlendiren yeşil çay, içerisindeki antioksidan özellikler sayesinde diş eti çekilmesine iyi gelir.

Hint Bektaşi üzümü: Ağız sağlığını destekleyen hint Bektaşi üzümünün faydaları saymakla bitmez. Diş eti kesilmelerini önler. Ağız sağlığını destekler. Diş etlerini güçlendirir. Diş çürümelerini ve kötü ağız kokusunu önler.

Hint leylağı: Ağız problemlerini yaratan bakterileri yok eden hint leylağı, antibakteriyel özellikleri sayesinde ağız sağlığı için bitkisel bir tedavi yöntemidir.

Arı propolisi: İçerisindeki antibiyotik özelliği ile arı propolisi, diş sorunlarına neden olan bakterileri kurutur.

Karbonat: Ağızdaki mikrop ve bakterileri önleyen karbonat, diş eti hastalıklarına iyi gelmektedir. Karbonat ile yapacağınız gargara diş sağlığınız için faydalıdır.

C vitamini: Vücuttaki c vitamini eksikliği dişlerde sorunlara neden olmaktadır. C vitamini eksikliği, diş etlerinde kanamaya ve iltihaba neden olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN