Diş Macununun İnanılmaz Derecede Faydalı Olabileceği 10 Durum

Diş Macununun İnanılmaz Derecede Faydalı Olabileceği 10 Durum

Her gün düzenli bir şekilde dişlerimizi için kullandığımız diş macununu aslında birçok farklı şey için kullanabilirsiniz. Haberimizde diş macununun hiç bilinmeyen kullanım alanlarını derledik. İşte öğrenince çok işinize yarayacak olan diş macununu kullanım alanları...

Hepimiz dişlerimizi fırçalamak için diş macunu kullanırız ama onu kullanabileceğimiz daha birçok kullanışlı şey olduğunu biliyor muydunuz? İnci gibi beyaz dişler için bundan faydalanabilir, ancak evinizdeki diğer şeyler de bundan faydalanabilir. Bu, birçok insanın düşündüğünden çok daha çok işlevli başka bir üründür. 10 alternatif kullanım listemizi okuduğunuzda, o diş macunu tüpüne bir daha asla aynı bakmayacaksınız!

Basit bir diş macunu tüpünün çok işlevliliği sizi şaşırtacak!

imitasyon-takilar-dis-macunu-ile-nasil-temizlenir.png

1. MÜCEVHERLERİNİZİ YENİDEN PARLATIN

Elmas (veya sahte elmas) yüzük gibi mücevherlerin, yumuşak bir diş fırçası ve biraz diş macunu ile fırçalarsanız tekrar parlayacağını biliyor muydunuz? Bu hileyi gümüş takılarınız için de kullanabilirsiniz. Daha sonra takıları suyla durulayın ve kurumasını bekleyin.

sivilceye-dis-macunu-surulur-mu.jpeg

2. SİVİLCELERDEN VEYA SİVRİSİNEK ISIRIKLARINDAN KURTULUN

Yatmadan önce sivrisinek ısırığı veya sivilce üzerine biraz diş macunu sürer ve bütün gece orada bırakırsanız, ertesi sabah büyük bir fark göreceksiniz. Zaten çok daha küçük olacaklar. Ertesi sabah söz konusu yeri biraz ılık su ile durulamayı unutmayın.

yuzden-sac-boyasi-cikarma-yontemleri-1200x900.jpg

3. SAÇINIZDAKİ BOYA KALINTILARINI TEMİZLEYİN

Belki de saçınızı yeni boyadınız ama saç çizginizin yakınında hala biraz boya kalıntısı kaldı. Bundan kurtulmak zor olabilir, ancak biraz diş macunu kullanırsanız değil. Sadece fırçalayacaksınız ve sonrasında hiçbir kalıntı kalmayacak.

dis-macunuyla-oje-cikarma.webp

4. OJEYİ ÇIKARIN

Oje çıkarıcınız bitti mi ama gerçekten tırnaklarınızı temizlemeniz mi gerekiyor? Umutsuzluğa kapılmayın! Oje çıkarıcı kullanmak yerine, tırnaklarınızı diş macununa batırıp bir fırça ile ovalayabilirsiniz. Daha sonra ılık su altında durulayın ve kalan ojelerin tümü gitmiş olacaktır.

6052996b45d2a07788d0a570.webp

5. PİYANONUZU TEMİZLEYİN

Bir piyanonuz varsa, muhtemelen tuşların kirlenmesine aşina olacaksınız. Bir diş fırçası ve biraz diş macunu ile temizlenmesi kolaydır. Yine de su eklememeniz önemlidir, çünkü bu piyanonun içine sızabilir ve hasara neden olabilir. Bunun yerine, fırça ve diş macunu ile işiniz bittiğinde yumuşak, nemli bir bezle çıkarabilirsiniz.

5efd6b5745d2a04258b880e0.webp

6. HALINIZDAKİ LEKELERİ ÇIKARIN

İster inanın ister inanmayın, ancak halınız bile diş macunundan yararlanabilir. Oraya bir şey mi döktün? Lekelerin çoğu biraz diş macunu, temiz bir bez ve biraz ılık su ile çıkarılabilir. Dışarı çıkıp pahalı halı temizleyicileri almaya veya eve bir profesyonelin gelmesine gerek yok.

basliksiz-4.jpg

7. DUVARDAKİ KURŞUN KALEM İZLERİNİ KALDIRIN

Çocuklar bazen kağıt yerine duvarlarda boya kalemlerini kullanma konusunda biraz can sıkıcı bir eğilime sahiptirler. Sonuç? Kurşun kalem izleriyle kaplı bir duvar. Bunları bir fırça ve biraz diş macunu ile ovalayarak kolayca çıkarabilirsiniz. Kalan macun ıslak bir bezle çıkarılabilir.

9fe34d29fb08ec2c8b6007b144b542a8-840.jpg

8. DUVARLARDAKİ DELİKLERİ DOLDURUN

Yeni bir duvar kağıdı koymayı veya duvarlarınıza yeni bir boya katmanı koymayı planlıyorsanız, karşılaştığınız küçük delikleri doldurmak isteyeceksiniz. Bu biraz diş macunu ile kolayca yapılabilir! Duvar kağıdını boyamaya veya döşemeye başlamadan önce sertleştiğinden ve kuruduğundan emin olun.

bb.jpg

9. SPOR AYAKKABILARINIZI TEKRAR BEYAZ YAPIN

Hiç şüphesiz bilinen bir sorundur: Beyaz spor ayakkabıların bir süre sonra biraz pislenmesi. Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarlarını ve tabanlarını diş macunu ile ovarak ve ardından yumuşak, nemli bir bezle tekrar çıkararak temizleyebilirsiniz.

maxresdefault.jpg

10. ELLERİNİZİ TAZELEYİN

Sabun pek çok şeye karşı etkilidir, ancak soğan veya sarımsakla eşleşemez. Sarımsak veya soğanı kestikten sonra elleriniz çok kötü kokar çünkü bu yiyeceklerin suları cildinize sızar. Sonrasında saatlerce kokusunu alabilirsiniz! Neyse ki, ellerinizi biraz diş macunu ile yıkayarak bu sorun çok kolay bir şekilde çözülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN