Disney+, abone sayısında Netflix'i solladı

Disney+, abone sayısında Netflix'i solladı

Disney+, son çeyrekte 14,4 milyon yeni abone kazanarak dünya çapında toplam 221 milyon abone sayısına ulaştı. 220 milyon abonesi olan ve geçtiğimiz ay 1 milyon abonesini kaybeden rakibi Netflix'e ilk kez fark attı. Yapılan açıklamalarda abone sayısının beklentinin çok üzerinde arttığı belirtildi.

Disney+, 14,4 milyon yeni abone kazanarak toplam 221 milyon aboneye ulaştı. Disney+, abone sayısında Netflix'i geride bıraktı.

ABD'de abone sayısının 10 milyon olan beklentinin çok üzerinde 14,4 milyon arttığını belirtti. Disney+ abonelerine Hulu ve ESPN+ aboneleri de dahil edildiğinde Walt Disney'in toplam abone sayısı 221,1 milyona ulaştı.

Netflix ise toplam 220,7 milyon aboneye sahip. Şirket, geçtiğimiz ay 1 milyon abonesini daha kaybettiğini duyurmuştu.

Foreks'te yer alan habere göre, Walt Disney, Disney+ ve Hulu yayınlarını reklam olmadan izlemek isteyenler için fiyatları artıracağını da duyurdu. Disney+'ın reklamsız yayını için fiyat Aralık ayında yüzde 38 artarak 10,99 dolar olacak. Hulu için fiyatlar da Aralık ayında satın alınan pakete göre 1-2 dolar artacak.

Walt Disney, üçüncü çeyrekte cirosunu yüzde 26 artararak 21,5 milyar dolara çıkardı. Net kar yüzde 53 artarak 1,41 milyar dolar, hisse başına 0,77 dolar oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN