Diz ağrısı neden olur? Diz ağrısı nasıl geçer?

Diz ağrısı neden olur? Diz ağrısı nasıl geçer?

Diz ağrısı, kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelebilen bir rahatsızlıktır. Diz ağrısı yanlış yapılan bir hareketin sonucu olabileceği gibi başka nedenlerden de kaynaklanmaktadır. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Diz ağrısı, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen çok sık görülen rahatsızlıklardandır. Diz ağrısı, ciddi bir hastalığa dönüşmeden önlenebilir. Bu sorunu yaşayan kişiler internetten ağrılarının nedenini arıyor. Ağrının en büyük nedeni ise fazla kilolar. İşte tüm bilgiler…

DİZ AĞRISI

Günlük hayatımızda en çok kullandığımız eklem olan diz de yaralanmalar ve yıpranmalar da o kadar çok görülmektedir. Kişinin yaşam kalitesini düşürür ve hasta yürümekte bile zorlanabilir. Bu rahatsızlık ihmale gelmez. Ağrılarınızı hissettiğinizde mutlaka bir doktor muayenesi olmalısınız. Doktor kontrolü sonrası dizlik kullanabilirsiniz. Diz ağrısının yanı sıra şişme oluyorsa kemiklerde tümör olabilir. Genellikle sporcu kişilerde diz ağrısının nedeni menisküs yırtılmalarıdır. Yatıp kalkmak gibi günlük aktivitelerinizde zorluk çekiyorsanız bu da kireçlenmeye işaret olabilir. Bunlar için mutlaka ortopedi ve travmatoloji bölümüne görünmelisiniz.

19-11/19/dizjpgg.jpg

NEDENLERİ

Obezite,
Vitamin eksikliği,
Menisküs,
Kireçlenme,
Yanlış hareketten kaynaklanan zorlanmalar,
Hamilelik,
Kas zayıflığı,
Kemik erimesi
Romatizma,
Egzersiz,
Doğuştan gelen kemik ve kas hastalıkları,
Düztabanlık,
Hareketsiz yaşam,
Kemik enfeksiyonları.

NE İYİ GELİR?

Soğuk uygulama: Dizinizin ağrıyan kısmına havluya sardığınız buz torbasını koyun ve bir süre bekletin. Böylece kan akışını dengeler ve ağrıya engel olursunuz.

Zencefil: Ağrıyan bölgeye zencefil yağını sürerek ağrılarınızı azaltabilirsiniz. Dilerseniz zencefil çayını da içebilirsiniz. Zencefil, doğal ağrı kesicidir. İçerisindeki antioksidan özellikleri sayesinde ağrıları azaltır.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Zerdeçal: zerdeçal da doğal ağrı kesicilerdendir. Zerdeçalı ister bölgeye sürebilir isterseniz de çayını yapıp içebilirsiniz.

Çınar yaprağı: Çınar yaprağı, kemiklerin güçlenmesini sağlar ve kireçlenmeye, romatizmaya iyi gelir. Çınar yaprağını önce çay gibi demleyin ve ardından suyu ağrılı bölgelere sürün.

Bamya tohumu: Bamya tohumu dizlerde meydana gelen sıvı kayıplarını önler. Bamya tohumuyla yapacağınız çayları içerek diz ağrılarınıza son verebilirsiniz. Bamya tohumunda dikkat edilmesi gereken konu bamya çayını düzenli olarak 2 hafta içmenizdir. Çayı tükettikten sonra 1 hafta ara vermeli ve sonrasında yeniden içmelisiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN